Brak kierunkowskazów w niskiej temperaturze
Strona 1 z 1
Witam, mam problem, mianowicie podczas niskiej temperaturze, kierunki nie działaja w ogóle-nie ma tez charakterystycznego pykania- lub działają raz lub dwa razy migną, nie ma też świateł awaryjnych.Gdy jadę 5 min samochodem, wszystko wraca do normy, ale mam obawy że za jakiś czas kierunków w ogóle nie bedzię. Czyściłem styki przerywacza. Co więcej można zrobić? pewnie wymienić? tylko nie moge nigdzie takowego znaleźć, może są jakiś zamienniki?? Poradźcie proszę.
- Od: 2 sty 2009, 20:55
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 136 KM z 1998
Kolego mazuch,oto przerywacz,oznaczenia takie jak na zdjeciach, jak by Pan miał taki przerywacz, odkupie w dobrej cenie,dziękuje za odpowiedz, pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 8 mar 2009, 01:28 przez Tomasz Orlowski, łącznie edytowano 1 raz
Według mnie mozesz gdzies nie miec masy ja tak mialem w sluzbowym oplu combo jak byly niskie temperatury i auto nie zagrzane to tez nie dzialaly po znalezieniu i dokreceniu kabla masowego wszystko dziala. Ale oczywiscie moge sie mylic. Pozdrawiam
- Od: 2 lut 2009, 23:25
- Auto: mx6 2.5 v6
auto przyjechało z niemcowni i ma hak holowniczy oraz dodatkową kontrolkę kierunków dla przyczepy,wg mnie wystarczy wymienić przerywacz kierunków lub otworzyć go i przelutować ponownie punkty przekażnika na płytce
Witam, przelutowałem, wyczysciłem styki, działa dobrze, mam nadzieje że w niskiej temperaturze też nie sprawi kłopotu, dzieku za rade kolego tadziol.
Witam ponownie, czyszczenie styków i prze lutowanie na długo nie starczyło, problem powrócił. Pomogła wymiana przerywacza, zakupiony w Auto Crafcie w Stalowej Woli, przerywacz marki Topran za 28 zł. Zobaczymy jak długo to podziała.
Strona 1 z 1