mazda 626- problem ze zdalnym sterowaniem alarmu. A mianowicie mam zainstalowany alarm (podejrzewam że fabrycznie), brakuje pilota, ale owe cudo ma ukryty przycisk pod kierownicą którym mogę ten alarm uzbrajać jak i rozbrajać. Jest to trochę nie komfortowe gdyż alarm wyje przy wsiadaniu do auta, bo tylko w środku mogę go wyłączyć. W związku tym mam pytanka:
– czy da się dorobić pilot i czy się to opłaca?
– czy może podpiąć jakiś zdalnie sterowany włącznik pod ten przycisk pod kierownicą?
– a może ktoś ma jakieś inne pomysły?
z góry dziękuję
<<<Tym razem poprawiłem za Ciebie temat.Na przyszłość proszę (tak jak radził Grzyby) zapoznać się z regulaminem tego forum.Pozdrawiam.Moderator>>>
problem ze zdalnym sterowaniem alarmu
Strona 1 z 1
Nie sądzę aby był to fabryczny alarm choć kto wie... ale z tego co mi wiadomo fabryczne nie miały wyłącznika serwisowego – tzn. takiego którym można wyłączyć alarm po włączeniu zapłonu. Czy u Ciebie może i bez włączenia zapłonu można go rozbroić? Bo jeśli tak to co to za alarm który od razu można wyłączyć? Najlepiej wywalić to ustrojstwo całe i zamontować nowy normalny alarm na pilota – koszt niewiele większy niż pilot do tego przycisku, a wszystko będzie jak należy.
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
lysek79 – zapraszam z tym tematem do działu Elektronika.
Zanim założysz gdziekolwiek na tym forum nowy temat zapoznaj się proszę z regulaminem działu (tego w którym będziesz pisał). Przeczytaj przede wszystkim ten temat http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=34301
Naucz się na spokojnie posługiwać szukajką itp.
Ten temat przeniosę do elektroniki.
Zanim założysz gdziekolwiek na tym forum nowy temat zapoznaj się proszę z regulaminem działu (tego w którym będziesz pisał). Przeczytaj przede wszystkim ten temat http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=34301
Naucz się na spokojnie posługiwać szukajką itp.
Ten temat przeniosę do elektroniki.
lysek79 napisał(a):mazda 626- problem ze zdalnym sterowaniem alarmu. A mianowicie mam zainstalowany alarm (podejrzewam że fabrycznie), brakuje pilota, ale owe cudo ma ukryty przycisk pod kierownicą którym mogę ten alarm uzbrajać jak i rozbrajać. Jest to trochę nie komfortowe gdyż alarm wyje przy wsiadaniu do auta, bo tylko w środku mogę go wyłączyć. W związku tym mam pytanka:
– czy da się dorobić pilot i czy się to opłaca?
– czy może podpiąć jakiś zdalnie sterowany włącznik pod ten przycisk pod kierownicą?
– a może ktoś ma jakieś inne pomysły?
z góry dziękuję
Sterownik znajdzisz pod deska rozdielczą , zaraz po lewej stronie kierownicy , moja madzia takze nie miala pilotów zamówiłem cały zestaw zdemontowałem stary sterownik i działa aż miło
"Są tylko 3 prawdziwe sporty: walki byków, alpinizm, automobilizm. Reszta to tylko gry..."
- Od: 19 gru 2006, 09:29
Strona 1 z 1