Kto ma taki model mazdy 626 GW
Chcialbym tu zebrac tych uzytkownikow tego auta by powymiewniac sie szczegolowymi informacjami do tego modelu ale moze z roznymi silnikami ale GW .
Trudno mi znales stron do tuningi optycznego do GF/GW np :nie znalazlem tarcz do zegarow, i informacji czy do kombi jest inna tarcza do sprzegla
Trudno mi znales stron do tuningi optycznego do GF/GW np :nie znalazlem tarcz do zegarow, i informacji czy do kombi jest inna tarcza do sprzegla
Ostatnio edytowano 9 mar 2007, 22:41 przez Achemenid, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 20 cze 2004, 15:39
- Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.
Achemenid napisał(a):Trudno mi znales stron do tuningi optycznego do GF/GW
Achemenid
Achemenid napisał(a):nie znalazlem tarcz do zegarow
Jakie chcesz zalozyc?? mysle ze z dostępnoscia tarcz nie ma problemu...
Achemenid napisał(a):czy do kombi jest inna tarcza do sprzegla
Taka sama jest w GF jak i GW...
Grzyby
To juz nie mozna na bardzo konkretnym modelu podyskutowac .
Temat zalozylem by powymieniac sie informacjami o modelu tym konkretnym a nie o ogolnych problemach 626.
Dokladnie wiem ze to jest do czytania taka pomoc SZUKAJ i o sprawach tyczacych sie ogolnie 626 jest tam duzo .
Riki
jest tam do GF ale nic niema do GW tj do kombi a szukalem nakladek do zderzaka do tylu by obnizyc
To juz nie mozna na bardzo konkretnym modelu podyskutowac .
Temat zalozylem by powymieniac sie informacjami o modelu tym konkretnym a nie o ogolnych problemach 626.
Dokladnie wiem ze to jest do czytania taka pomoc SZUKAJ i o sprawach tyczacych sie ogolnie 626 jest tam duzo .
ja o tym bede wiedzial a inny uzytkownik nie a kombi sie rozni od pozostalych modeli a chce dla wszystkich tej informacji .Grzyby napisał(a):wyślij pytanie do Jaksy albo tomekrvf
Riki
jest tam do GF ale nic niema do GW tj do kombi a szukalem nakladek do zderzaka do tylu by obnizyc
No to może ja, tak skromniutko zacznę.
Stukanie klapy koła zapasowego na nierównościach. Myslałem, ze to odgłosy podwozia i dopiero kiedy się nasiliło i... pies zaczął po niej łazić, to wpadłem, co stuka i popiskuje. Sposób jest bardzo prosty, podkleić wystające części podłogi, pod klapą koła czymś co amortyzuje. Ja do tego użyłem z przodu takich małych gumek, które stosuje się przy montażu szyb, a resztę okleiłem kawałkami dosyć gęstej (twardej) gąbki stosowanej m.in. do uszczelnienia szczeliny pomiędzy szybą a kokpitem.
Z tego co wiem, to równie dobrze sprawyje się uszczelka stosowana do drzwi wejściowych do mieszkania.
Pozdro
Stukanie klapy koła zapasowego na nierównościach. Myslałem, ze to odgłosy podwozia i dopiero kiedy się nasiliło i... pies zaczął po niej łazić, to wpadłem, co stuka i popiskuje. Sposób jest bardzo prosty, podkleić wystające części podłogi, pod klapą koła czymś co amortyzuje. Ja do tego użyłem z przodu takich małych gumek, które stosuje się przy montażu szyb, a resztę okleiłem kawałkami dosyć gęstej (twardej) gąbki stosowanej m.in. do uszczelnienia szczeliny pomiędzy szybą a kokpitem.
Z tego co wiem, to równie dobrze sprawyje się uszczelka stosowana do drzwi wejściowych do mieszkania.
Pozdro
Sprzedałem mazdę,
i usmiech mi wrócił na twarz.
Kupiłem Peugeota,
i znowu pokochałem podróże samochodem
Kupiłem Peugeota,
- Od: 19 lip 2006, 11:39
- Auto: Peugeot 406 ST 2,0 Pb/SGI 2001

Nie wiem czy zgodnie z tematem mam prawo się odzywać bo ja mam diesla...
Mogę za to powiedzieć co i jak wygłuszać, bo nieco już przeszedłem z madzinką. Kolega z forum o ksywce Grom, też mógłby sporo powiedzieć o tym.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Grzyby napisał(a):jak dobrze pamiętam już to pisałeś na forum?
bo pójdę po środki grzybobójcze....
Pisałem może dwa – trzy pościki – a nie wiesz ile zrobiłem w całości. Poza tym – nie ma co ukrywać ale najwięcej to pisałem na GG...
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
xANDy napisał(a):Pisałem może dwa – trzy pościki – a nie wiesz ile zrobiłem w całości. Poza tym – nie ma co ukrywać ale najwięcej to pisałem na GG...
to proponuję – napisz "foto" relację co i jak a ja ją dołączę do innych
Grzybuś – nie mam do tego fotografii. Nie mam aparatu – jak robiłem takie rzeczy, to nie wpadłem na pomysł robienia zdjęć. A nie będę rozbierał całego samochodu do gołej blachy, żeby zrobić zdjęcia... 
Grzyby ja mam GW a nie GF i chce dyskutowac na temat tego modelu a nie o GF niezaleznie od wersji silnika .
CZY zlamalem jaki § regulamninu .
Trudno mi zrozumiec twoje OT .
xANDy napisalem ze 626 GW , a ty takie masz a w pod tytulem napisalem model mego auta bo tego wymaga regulamin . W awatarze widze ze masz fabryczne swiatla przeciw mgielne , w moim aucie swieca blizej od swiatel mijania czy to tak ma byc czy mam zle ustawione
CZY zlamalem jaki § regulamninu .
Trudno mi zrozumiec twoje OT .
xANDy napisalem ze 626 GW , a ty takie masz a w pod tytulem napisalem model mego auta bo tego wymaga regulamin . W awatarze widze ze masz fabryczne swiatla przeciw mgielne , w moim aucie swieca blizej od swiatel mijania czy to tak ma byc czy mam zle ustawione
Achemenid napisał(a):jest tam do GF ale nic niema do GW tj do kombi a szukalem nakladek do zderzaka do tylu by obnizyc
Achemenid a mozesz podac mi jakies adresy www??
hmm ale to bys chyba na calym aucie montowal te nakladki?? czy tylko z tylu??
No to Gafa
!!
NIEZAPRZECZALNIE, NIEPODWARZALNIE I WOGóLE TO POSIADAM JESZCZE CIąGLE MAZDE TYLKO I WYłąCZNIE DZIęKI xAndy`emu i cała moja wiedza bierze się oczywiście z Jego porad. Bez przerwy próbuje wzbudzić we mnie miłość do tego... pomykadła szumnie autem nazwanego
Z ciekawostek dotyczących GW. Nie wiem jak w GF-kach, ale w GW nie bardzo sprawdza się klimatronik. W lecie trzeba mocno obniżyć temperaturę, aby w rzeczywistości było w aucie w miarę chłodno, a w zimie trzeba mocno podnieść temperaturę, żeby było w miarę ciepło. Stawiam tutaj na 2 sprawy. Pierwsza, to bzdurnie umiejscowiony czujnik temperatury – na kokpicie –, a druga to tzw. czujnik nasłonecznienia, który jak dowiedziałem się w ASO i tak w większości wypadków nie działa i jest bez przerwy otwarty.

NIEZAPRZECZALNIE, NIEPODWARZALNIE I WOGóLE TO POSIADAM JESZCZE CIąGLE MAZDE TYLKO I WYłąCZNIE DZIęKI xAndy`emu i cała moja wiedza bierze się oczywiście z Jego porad. Bez przerwy próbuje wzbudzić we mnie miłość do tego... pomykadła szumnie autem nazwanego
Z ciekawostek dotyczących GW. Nie wiem jak w GF-kach, ale w GW nie bardzo sprawdza się klimatronik. W lecie trzeba mocno obniżyć temperaturę, aby w rzeczywistości było w aucie w miarę chłodno, a w zimie trzeba mocno podnieść temperaturę, żeby było w miarę ciepło. Stawiam tutaj na 2 sprawy. Pierwsza, to bzdurnie umiejscowiony czujnik temperatury – na kokpicie –, a druga to tzw. czujnik nasłonecznienia, który jak dowiedziałem się w ASO i tak w większości wypadków nie działa i jest bez przerwy otwarty.
Sprzedałem mazdę,
Kupiłem Peugeota,
Kupiłem Peugeota,
Nie wiem jak może być "bez przerwy otwarty" skoro znajduje się pod samą szybą i reaguje na silne światło. To czujniczek, który znajduje się pod samą szybą na wyciągnięcie lewej ręki kierowcy (taki guzik "wystający" nieco).
U mnie sprawdza się klima dość dobrze – chociaż jeśli w aucie jest więcej jak 2 osoby to czasem trzeba wymusić większy przepływ powietrza.
U mnie sprawdza się klima dość dobrze – chociaż jeśli w aucie jest więcej jak 2 osoby to czasem trzeba wymusić większy przepływ powietrza.
xANDy napisał(a):nie mam do tego fotografii
specjalnie napisałem "foto" w "" – bez zdjęć też się obejdzie. Znajdź chwilkę czasu na opisanie tego.
Ostatnio edytowano 15 gru 2006, 00:16 przez Grzyby, łącznie edytowano 1 raz
xANDy napisał(a):Nie wiem jak może być "bez przerwy otwarty"
Bez przerwy otwarty, znaczy, że na teście, po podpięciu kompa masz odczyt "open" w momencie gdy stoisz w ciemnym garażu
Sprzedałem mazdę,
Kupiłem Peugeota,
Kupiłem Peugeota,
Tylko klimatronic, daje sygnał do sterownika o zwiększeniu wydajności klimy ze względu na działanie słońca
Sprzedałem mazdę,
Kupiłem Peugeota,
Kupiłem Peugeota,
Jakia jest wlasciwa nazwa koloru auta .?
Mam oznaczenie w ksiazce ze to jest ... farbe 16 P GE4
W tabeli klorow doszukalem sie o dziwo 2 nazw pod tym samym kodem 16P
16P EMERALD GREEN
16P VIVID GREEN.
Auto optycznie ma ciemno zielony metalik .
Mam oznaczenie w ksiazce ze to jest ... farbe 16 P GE4
W tabeli klorow doszukalem sie o dziwo 2 nazw pod tym samym kodem 16P
16P EMERALD GREEN
16P VIVID GREEN.
Auto optycznie ma ciemno zielony metalik .