Jak wynienić oświetlenie sterowania nawiewami

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez BIBARYBA » 29 lis 2006, 08:54

Jak wynienić oświetlenie sterowania nawiewami – NIE WIEM JAK ZDEMONTOWAĆ POKRĘTŁA NAWIEWÓW
KUPIŁEM MADZIE 626 Z 99 ROKU I NIE ŚWIECĄ SIE PRZYRZĄDY OD NAWIEWÓW, udało mi się ładnie toen element wysunąć ale nie mogę zdemontować pokrętła od ustaiwenia temp. i regulacji "kierunku strumienia powietrza". Jestem nowy, to pierwszy post. Witam i Proszę o pomoc
Ostatnio edytowano 29 lis 2006, 12:07 przez BIBARYBA, łącznie edytowano 1 raz
MAZDA ALEEEE JAZDA
Początkujący

Od: 29 lis 2006, 08:43
Auto: 626 2,0 DiTD '99 KOMBI

Postprzez xANDy » 29 lis 2006, 10:18

Rozumiem, że klima manualna....?
Klimatronik trzeba wypiąć cały, odkręcić cały tylny dekielek i osłonkę – i dopiero wtedy jest dostęp do żarówek.
Grzybuś – chyba nie było tego tematu w GFce.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Forumowicz

Od: 27 lis 2004, 21:42
Auto: Mazda 6, MZR-CD, 136KM

Postprzez BIBARYBA » 29 lis 2006, 10:23

:) bardzo dziękuje, klima faktycznie manualna, myślałem że te pokrętła można jaoś magicznie usunąć i zdemontować frontową część (3ma się na 6 zatrzaskach) ale wieczorem sprawdzę i napewno odpiszę

Jeżeli chodzi o caps locka to już będę pamiętał (w pracy muszę pracować z caps lockiem)
MAZDA ALEEEE JAZDA
Początkujący

Od: 29 lis 2006, 08:43
Auto: 626 2,0 DiTD '99 KOMBI

Postprzez xANDy » 29 lis 2006, 10:35

Nie wiem jak rozkręcić manualną klimę, bo nigdy nie miałem jakoś do niej dostępu. Żarówki są wkładane i tak od tyłu więc na 95% trzeba wysunąć moduł, ale niech mnie ktoś poprawi bo naprawdę nigdy tego nie robiłem i mówię tylko "na logikę".
BIBARYBA napisał(a):Jeżeli chodzi o caps locka to już będę pamiętał

Więc wejdź na swój pierwszy post, kliknij "zmień" i popraw tytuł na "zwykłoliterowy".
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Forumowicz

Od: 27 lis 2004, 21:42
Auto: Mazda 6, MZR-CD, 136KM