Witam,
Szanowni Panowie ,
temat jest stary mimo to proszę o podpowiedź w sprawie mojego problemu,
mój pojazd to : MAZDA 626 GW 1999 , 2L benzyna
problem dotyczy migającej kontrolki poduszek ,ta z lewej strony zegarów " czerwona",
7 krótkich mignięć i przerwa 4-5 sek,znalezione odpowiedzi na forum nie są dla mnie jednoznaczne,
czy może to być uszkodzona mata obecności pasażera ? uszkodzona taśma pod poduszką kierowcy ?
lub inny powód ? dodam że od czasu do czasu ,bardzo sporadycznie zapala się również "środkowa" kontrolka ta pomarańczowa ale jest to raz na 5-7 dni,kontrolka lewa sygnalizuje problem cały czas ,
ponieważ jest to mój pierwszy post ,proszę o wyrozumiałość ,
pozdrawiam
air bag 7 błysków
Strona 1 z 1
Mam ten sam problem. Podjedź do kogoś kto ma komputer na sterownik starego typu od Mazd (przynajmniej u mnie taki jest) i niech sprawdzi błędy, ew. skasuje. Dodam tylko od siebie, żebyś przy ewentualnej kontroli gasił silnik bo z czerwonymi nie można jeździć 
- Od: 6 mar 2017, 17:28
- Auto: Jest:
Clio II 1.9 dTi
Było:
Mazda 626 V Station Wagon GW '98 2.0 FS DOHC 116KM + LPG
Witam ,zgadzam się w całej rozciągłości z kolegą ,lecz podpięcie pod kompa nic nie daje , odczyty są wieloznaczne,np. "passenger side air bag module"ale i inne .Stary samochód lecz jak już zaobserwowałem ,mechanicy niewiele potrafią powiedzieć ,pozdrawiam
Witajcie,profilaktyczna wymiana taśmy/zawijak nic nie dała ,jak mrugało 7 razy tak i mruga nadal,
kolejnym etapem będzie rozebranie fotela pasażera celem zobaczenia "maty".
kolejnym etapem będzie rozebranie fotela pasażera celem zobaczenia "maty".
Witam,kolejna negatywna informacja ,podpięcie emulatora maty również nie dało oczekiwanego efektu,
lewa kontrolka nadal mruga7x , może jednak ktoś ma jakiś pomysł ?
Mazda-626-Koch napisał(a):Witam,kolejna negatywna informacja ,podpięcie emulatora maty również nie dało oczekiwanego efektu,
Resetowałeś kompa po wymianie?
szerokości
grzech
grzech
Oczywiście że tak.
Strona 1 z 1