Światła przeciwmgłowe przednie
Strona 1 z 1
Witam . Jestem posiadaczem mazdy 626 GF 98r HB 2.0 115 kucyków . Mój problem polega na braku świateł przeciwmgłowych przednich . Otóż przy zakupie samochodu te światła działały po tyg lub 2 przestały działać . Światła są fabryczne . Kontrolka świateł przeciwmgłowych się zapala , zostały wymienione żarówki ale nadal nie działają . Sprawdzałem napięcie , jest ale minimalne . Co może powodować że one nie działają ? . Szukałem przekaźników jak i spalonych bezpieczników ale nic nie znalazłem . Pozdrawiam
-
szpecu
Witam, przerabiałem ostatnio ten temat, z tym, że u mnie nie świecił jeden halogen. Okazało się, że wiązka kabli była zaśniedziała i sparciała. Po zgięciu przewodu łamał się. Być może u Ciebie będzie podobnie. Zdemontuj atrapę chłodnicy, będzie lepszy dostęp do przewodów. Na wzmocnieniu pasa przedniego (mniej więcej na środku chłodnicy) jest wtyczka od halogenów, rozepnij ją i sprawdź, czy po włączeniu jest napięcie. U mnie do wymiany były kable od tej wtyczki do samych żarówek.
Jutro zobaczę te kable jak poleciłeś . Też tak miałem że świecił mi się jeden halogen a po zamontowaniu nowych żarówek już żaden się nie zapalał , chociaż na kablu jest minimalne napięcie .
-
szpecu
Strona 1 z 1