plastikowe elementy w dolnej czesci drzwi

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez procol » 23 paź 2014, 12:00

Nie bardzo wiedzialem, jak to okreslic... :)
W przednich drzwiach (626 GF) w kazdych drzwiach, na samym dole, znajduja sie prostokatne otworki, sluzace do odprowadzania wody z drzwi. Otwory te sa zamkniete plastikowymi elementami, w przypadku mojego samochodu jedynie w przednich drzwiach -- w tylnych elementow tych brak. Wraz z deszczem wszelki badziew do drzwi sie dostaje np. liscie, a plastiki te umozliwiaja jedynie odplyw czystej wody. Odfiltrowany syf pewnie zostaje w drzwiach na wieki wiekow. Dwa razy juz mialem taki orzypadek, ze otworki po stronie kierwocy musialy stracic droznosc i poziom wody w drzwiach podniosl sie do tego stopnia, ze woda wlala sie do srodka. Pytanie: czy te plastikowe elementy sa do czegos (istotnego) potrzebne, a jesli nie, to jak moge je wyjac bez stosowania brutal force, czyli "wylamania na chama".
Forumowicz

Od: 26 wrz 2006, 21:56
Auto: Mazda 3 SkyPassion sedan, 2016

Postprzez PeKa » 23 paź 2014, 12:30

Trzymaja sie na dwa zabki po bokach. Kilka zostalo mi w reku gdy czyscilem te kanaliki, ale bez problemu wrocily na swoje miejsce. Po przeczysczeniu woda w drzwiach juz nie stoi :)

Send by Taptalk
Forumowicz

Od: 13 kwi 2014, 00:23
Auto: LIII 2.0 dCi GT '10
C3 1.4VTi '10

Postprzez procol » 23 paź 2014, 12:56

Dziekuje za odpowiedz, ale czy te plastiki sa w ogole potrzebne? W tylnych drzwiach nie mam ich "od zawsze" i nie zauwazylem, zeby bylo cos nie tak.

Dopisano 23 paź 2014 13:01:

Dziekuje za odpowiedz, ale czy te plastiki sa w ogole potrzebne? W tylnych drzwiach nie mam ich "od zawsze" i nie zauwazylem, zeby bylo cos nie tak.
Forumowicz

Od: 26 wrz 2006, 21:56
Auto: Mazda 3 SkyPassion sedan, 2016