Komputer spalania: czy mozna wyjac i nie uzywac?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez papke » 5 sie 2014, 12:37

Na wstepie zaznaczam, ze nie wiem, czy dobrze nazywam. Pod pojeciem "komputer spalania" mam na mysli ten wyswietlacz zaznaczonym na czerwono na zdjeciu w zalaczniku. Ten wyswietlacz, gdzie mam pokazane spalanie, oraz godzine a po lewej stronie jest miejsce na odlozenie czegos.

Chce kupic radio 2 DIN i zeby mi tam pasowalo, to musze zrezygnowac z czegos – padlo na ten komputer. Wyjac i odpiac go to 2s roboty – z tym nie mam problemu. Jednak zastanawia mnie, czy mozna go kompletnie odpiac i NIE uzywac. Nie wyplywa to w ogole na prace silnika, czy cokolwiek? Mozna to bezpiecznie odpiac i schowac do szuflady? W innym wypadku musialbym miec to podpiete i schowane gdzies w schowku, ale to by bylo strasznie niepraktyczne.

Mazda 626 GF 2001, 2.0 Benzyna zagazowana.
Załączniki
IMG_0446.JPG
Początkujący

Od: 3 mar 2012, 12:42
Auto: Mazda 626 GF 2001
2.0 l FS

Postprzez adidom » 5 sie 2014, 20:59

Pewnie że można go wypiąć. Na nic to nie wpływa. Spokojnie możesz w to miejsce wstawić radio 2din.
Forumowicz

Od: 19 cze 2007, 22:02
Auto: Infiniti Q50S '16