Gasnące podswietlenie wnętrza Mazda 626 GF

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez mario194 » 20 lut 2013, 13:38

Mam następujący problem. Od czasu do czasu, nie mam pojęcia od czego to zależne w mojej maździe gaśnie podświetlenie zegarów, nawiewu a nawet zegarka. nie mam pojęcia czym jest to spowodowane, światła na zewnątrz pojazdu świecą a w środku gaśnie zupełnie czasem nawet miga ( gaśnie i zapala się) jak zgaśnie na dłużej to często pomaga ruszenie pokrętłem regulacji podświetlenia. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał może podobny problem? Co sądzicie czy przyczyna będzie tu potencjometr od regulacji podświetlenia zegarów? Z góry dziekuję za pomoc.
Początkujący

Od: 20 lut 2013, 13:09
Auto: Mazda Tribute 2.0 125 KM '01

Postprzez maxim_wawa » 20 lut 2013, 15:15

raczej wlasnie masz problem z tym potencjometrem bo poza regulacja natezenia zamyka on obwód podswietlenia czyli bez niego nie siweci – wydłub go i zobacz czy np kostka nie jest ułupana
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE

PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI

KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
Forumowicz

Od: 5 sie 2008, 15:28
Auto: '03 VW Passat B5FL Vario 1.9 TDI 130KM Tiptronic Highline