Mam mazde 626 gf 1.8 i od czasu do czasu czuje zapach benzyny głownie jak stoję przy aucie od strony kierowcy. Pod spodem zadnych wycieków, sprawdzałem bak pod kanapą i nic??

www.mazdaspeed.pl
szymon2702 napisał(a):w weekend jadę do znajomego mechanika i będziemy sprawdzać.....kurcze a jak będzie to co mowisz to czeka mnie wymiana baku???![]()
ps dzis zauważyłem ze jak zalałem wiecej paliwa (rezerwa sie nie świeci) to chyba przestało śmierdzieć? no nic jestem na etapie obserwacji
szymon2702 napisał(a):no i teraz jestem na etapie szukania nowego (uzywanego) zbiornika?![]()
Mam pytanie czy podejdzie zbiornik od innego modelu np kombi (gw), innego silnika np 2.0, czy straszej madzi? do gf z 2000r 1.8??
Dzięki za wszelkie sugestie
ps pozdro dla moderatora za miedzy...siegu
szymon2702 napisał(a):kurcze dzwonilem i juz nie ma!!!!
w ogóle ciężko jest znalesć nawet nowe baki do GFek... szok!! dzwoniłem do wcześniejszych linków które mi podawaliście do tych hurtowni i tez nie ma!
![]()
Słuchajcie jak bedziecie coś słyszeć lub wiedzieć o nowych lub uzywkach dajcie szybko znać....
dziekii
szymon2702 napisał(a):W klejenie nie ma sensu sie bawić, tak bynajmniej stwierdził moj mechanik, zabardzo rozwarstwił sie na spawie, szkoda kasy, i roboty....– bo nie wiadomo czy pomoże. Chyba ze naprawdę będzie ciężko z dostaniem zbiornika to będziemy musieli się o to pokusić i zaryzykować....
No ale jak mowisz ze Roman ma dostawy, to bede walczyl.....nie orientujesz sie czy ma nowe, czy używki i jak cenowo to wygląda?? Bo juz do tylu ludzi dzwoniłem ze nie pamiętam czy pytałem Romana
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6