Tłukąca się klapa bagażnika
1, 2
Witam was od dłuższego czasu prosto mówiąc lata mi klapa bagażnika :/ jak jadę po nie równej drodze lub jak wpadnie koło w dołek to tak jak by chodziła na boki czy to może być przyczyna wygniecionych gum w które wchodzi czy już wyrobionych teleskopów które są do wymiany jesli miał ktoś kiedys podobną sytuacje to proszę o pomoc 
- Od: 27 kwi 2011, 16:31
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 115 KM B,GS HATCHBACK
Hmmm, nie wiem czy to pomoże, ale z tego co wiem, to tam są takie gumowe odboje. Czy próbowałeś je trochę wyregulować? Może gdzieś się poluzowała? A może zamek nie trzyma dokładnie? Sprawdź połączenia klapy z budą jeszcze.
- Od: 14 kwi 2008, 19:17
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 '97 115 KM – była.
626gf napisał(a):Witam was od dłuższego czasu prosto mówiąc lata mi klapa bagażnika :/ jak jadę po nie równej drodze lub jak wpadnie koło w dołek to tak jak by chodziła na boki czy to może być przyczyna wygniecionych gum w które wchodzi czy już wyrobionych teleskopów które są do wymiany jesli miał ktoś kiedys podobną sytuacje to proszę o pomoc
Standard musisz zaakceptować i tyle, jak byś się uparł to możesz podregulować rygiel w pasie tylnym na który zamek klapy się zatrzaskuje ale efekt krótkotrwały teleskopy wymieniałem ale tylko ze względu na nietrzymanie klapy po otwarciu a co do "przemieszczania klapy gdy jest zamknięta" one nic nie mają.
Taki urok Madzi tu postuka tam zatrzeszczy
Jasiu19 napisał(a):Prawdopodobnie wyrobiły się odboje na których klapa się powinna wspierać > Miałem to samo w mojej![]()
Ile się poprawiło po wymianie 30%?
klapa w hatchbacku jest zarazem usztywnieniem auta, bo podnosisz klape, wielka szybe itd, w kombi jest inaczej bo po pierwsze nie masz polki tylko jakas roletke
a po drugie jest sztywniejsza konstrukcja calego auta wlasnie dlatego ze to kombi
u mnie tez lata polka z tylu i plastiki jakies tak samo z tylnej czesci auta. Ponoc dobrym sposobem jest odwrocenie dogory nogami tych odboi ale sie tez wyrabiaja (ja tak zrobilem) albo wsadzenie do srodka czegos gumowego, mowie tutaj o odbojach nie klapy tylko polki
u mnie tez lata polka z tylu i plastiki jakies tak samo z tylnej czesci auta. Ponoc dobrym sposobem jest odwrocenie dogory nogami tych odboi ale sie tez wyrabiaja (ja tak zrobilem) albo wsadzenie do srodka czegos gumowego, mowie tutaj o odbojach nie klapy tylko polki

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
VeryCoolMan napisał(a):to możesz podregulować rygiel w pasie tylnym na który zamek klapy się zatrzaskuje ale efekt krótkotrwały t
Trzeba go wymienić, bynajmniej ja zakupiłem sobie nowy OE MAZDA i jest cisza
slonick napisał(a):Mówisz o całym zamku z ryglem czy wystarczy tylko sam rygiel?
rygiel czyli to ucho o ktore sie klapa zaczepia tak+ to sie wyrabia z czasem?

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Możesz więcej napisać odnośnie " mocniej wbiłem rygiel...?" u mnie tez taki zabieg jest konieczny 
- Od: 4 lip 2009, 19:15
- Auto: 626 GF 97' 2.0 16V
LPG->BRC<–

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Jesli nie pomaga, to po dokręceniu znów trzeba młotkiem przypieprzyć – sprawdzone wiele razy
. Należy pamiętać żeby użyć ciężkiego młotka, bo od lekkiego to mogą się tylko żarówki popsuć
.

Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Operacja przeprowadzona pomyślnie według fotorelacji,
z tyłu nareszcie cicho 
- Od: 4 lip 2009, 19:15
- Auto: 626 GF 97' 2.0 16V
LPG->BRC<–
no i to sie nazywa fachura
zapewniam ze teraz bedziesz slyszal trzeszczenie z innego miejsca 

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
89matthew89
Ciesz się ciesz póki możesz niedługo znów zad magdaleny zacznie przemawiać nieludzkim głosem
Ciesz się ciesz póki możesz niedługo znów zad magdaleny zacznie przemawiać nieludzkim głosem

VeryCoolMan napisał(a):89matthew89

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
1, 2