Pytanie o zatrzask pasa fotela kierowcy (626 GF 1.8 Pb)

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez VeryCoolMan » 26 lip 2011, 11:54

Witam ;) zastanawiam się czy zatrzask z fotela pasażera będzie pasował do fotela kierowcy?
trochu mi się przycina "nie odbija" co jest trochu wkurzające, chyba że by go rozebrać i spróbować naprawić ale jak?
Obrazek
Obrazek
マツダ永遠に
Forumowicz

Od: 10 lip 2006, 14:10
Auto: Xedos 9 TA 2,5v6

Postprzez Radex » 27 lip 2011, 10:52

"teoretycznie" powinien pasować. najlepiej po postu sprawdzić :P ;)
skręć pas kierowcy i wsadź do zatrzasku pasażera – proste <czarodziej>

VeryCoolMan napisał(a):trochu mi się przycina "nie odbija" co jest trochu wkurzające, chyba że by go rozebrać i spróbować naprawić ale jak?

moze zasyfilo sie tam w srodku/zatarło coś... najprostszą rzeczą jaką możesz zrobić to psiknąc po prostu do środka WD-40 i powsadzać kilka razy i powyjmować pas to moze sie w srodku cos ruszy :)

mozesz oczywiscie rowniez sprobowac wykrecic, dokladniej wyczyscic i nasmarowac
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez VeryCoolMan » 31 lip 2011, 11:50

Radex Pas się zatrzaskuje w uchwycie pasażera, bardziej chodziło mi czy całość czyli cały zatrzask z tym mocowaniem do stelaża fotela spasuje od fotela pasażera do kierowcy w sumie wygląda identycznie" tak mi sie wydaje" heh :P
Radex napisał(a):moze zasyfilo sie tam w srodku/zatarło coś... najprostszą rzeczą jaką możesz zrobić to psiknąc po prostu do środka WD-40 i powsadzać kilka razy i powyjmować pas to moze sie w srodku cos ruszy :)

Też nad tym myślałem ale jeszcze nie próbowałem, mam zamiar zakupić od fotela pasażera na szrocie i podmienić teoretycznie powinno być mniej sfatygowane niż w fotelu kierowcy.
Radex napisał(a):mozesz oczywiscie rowniez sprobowac wykrecic, dokladniej wyczyscic i nasmarowac

A i właśnie rozbierałeś to na czynniki pierwsze? :)
Obrazek
Obrazek
マツダ永遠に
Forumowicz

Od: 10 lip 2006, 14:10
Auto: Xedos 9 TA 2,5v6