trochu mi się przycina "nie odbija" co jest trochu wkurzające, chyba że by go rozebrać i spróbować naprawić ale jak?
Pytanie o zatrzask pasa fotela kierowcy (626 GF 1.8 Pb)
Strona 1 z 1
Witam
zastanawiam się czy zatrzask z fotela pasażera będzie pasował do fotela kierowcy?
trochu mi się przycina "nie odbija" co jest trochu wkurzające, chyba że by go rozebrać i spróbować naprawić ale jak?
"teoretycznie" powinien pasować. najlepiej po postu sprawdzić
skręć pas kierowcy i wsadź do zatrzasku pasażera – proste
moze zasyfilo sie tam w srodku/zatarło coś... najprostszą rzeczą jaką możesz zrobić to psiknąc po prostu do środka WD-40 i powsadzać kilka razy i powyjmować pas to moze sie w srodku cos ruszy
mozesz oczywiscie rowniez sprobowac wykrecic, dokladniej wyczyscic i nasmarowac
skręć pas kierowcy i wsadź do zatrzasku pasażera – proste

VeryCoolMan napisał(a):trochu mi się przycina "nie odbija" co jest trochu wkurzające, chyba że by go rozebrać i spróbować naprawić ale jak?
moze zasyfilo sie tam w srodku/zatarło coś... najprostszą rzeczą jaką możesz zrobić to psiknąc po prostu do środka WD-40 i powsadzać kilka razy i powyjmować pas to moze sie w srodku cos ruszy
mozesz oczywiscie rowniez sprobowac wykrecic, dokladniej wyczyscic i nasmarowac
Radex Pas się zatrzaskuje w uchwycie pasażera, bardziej chodziło mi czy całość czyli cały zatrzask z tym mocowaniem do stelaża fotela spasuje od fotela pasażera do kierowcy w sumie wygląda identycznie" tak mi sie wydaje" heh 
Też nad tym myślałem ale jeszcze nie próbowałem, mam zamiar zakupić od fotela pasażera na szrocie i podmienić teoretycznie powinno być mniej sfatygowane niż w fotelu kierowcy.
A i właśnie rozbierałeś to na czynniki pierwsze?
Radex napisał(a):moze zasyfilo sie tam w srodku/zatarło coś... najprostszą rzeczą jaką możesz zrobić to psiknąc po prostu do środka WD-40 i powsadzać kilka razy i powyjmować pas to moze sie w srodku cos ruszy![]()
Też nad tym myślałem ale jeszcze nie próbowałem, mam zamiar zakupić od fotela pasażera na szrocie i podmienić teoretycznie powinno być mniej sfatygowane niż w fotelu kierowcy.
Radex napisał(a):mozesz oczywiscie rowniez sprobowac wykrecic, dokladniej wyczyscic i nasmarowac
A i właśnie rozbierałeś to na czynniki pierwsze?
Strona 1 z 1