Oświetlenie deski – jak wymienić żarówki ?
Majeś napisał(a):a jaki kolor do kontrolki ma być fabrycznie ?
czego kolor
bezbarwna bo kolor daje szkiełko, a nie żarówka
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
Acha. W takim razie tych do liczników też bezbarwne ? Bo są dostępne wszystkie kolory tęczy chyba.
A my mamy zielone podświetlenie w Mazdach więc nie wiem czy brać bezbarwne czy zielone, zależy czy szkła w licznikach też barwione..
Ps. Gdzie w necie zakupić te T5 z cokołem? Wszędzie są zwykłe bez cokołu
A my mamy zielone podświetlenie w Mazdach więc nie wiem czy brać bezbarwne czy zielone, zależy czy szkła w licznikach też barwione..
Ps. Gdzie w necie zakupić te T5 z cokołem? Wszędzie są zwykłe bez cokołu
- Od: 7 mar 2012, 14:08
- Auto: 626 GF liftback, 2.0 136 KM, 2001 r.
Poliftowe chyba już nie miały tej kontrolki od płynu sprysków.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Majeś napisał(a):Acha. W takim razie tych do liczników też bezbarwne ? Bo są dostępne wszystkie kolory tęczy chyba.
zwykłe białe żarówki
i lepiej nie kombinować ze zmianą kolorów bo to fige daję ,są jeszcze inne filtry zielone,,,ja juz wywaliłem na diody sporo many -czerwone ,niebieskie -efekt fatalny..jest na forum gdzieś opisany sposób usunięcia filtrów to wtedy można zmieniać kolor podświetlenia
Madzia 626 Gf diTd-101 KM 1999 r
Sporo się kolega musiał narobić wymieniając całe to podświetlenie.
Całkiem zgrabnie to wyszło...ale na dłuższą trasę moim skromnym zdaniem zielone światło jest przyjemniejsze dla oka.
Mojej żonce wymieniałem ostatnio podświetlenie w Mitsu Colt, żaróweczki miały na sobie tkie kolorowe kapturki, te które ja kupiłem ich nie miały, efekt końcowy wyszedł taki, że teraz zamiast blado trupiego światła ma takie ciepłe jakby żółtawe jak w Mercedesach. Myślałem, że będzie zła i zaproponowałem, że mogę jej docelowo zmienić całe podświetlenie na niebieskie ale stanowczo zaprotestowała, twierdząc, że to się jej bardzo podoba.
PS tylko ja to robiłem, bo się po prostu popaliły żarówki
Całkiem zgrabnie to wyszło...ale na dłuższą trasę moim skromnym zdaniem zielone światło jest przyjemniejsze dla oka.
Mojej żonce wymieniałem ostatnio podświetlenie w Mitsu Colt, żaróweczki miały na sobie tkie kolorowe kapturki, te które ja kupiłem ich nie miały, efekt końcowy wyszedł taki, że teraz zamiast blado trupiego światła ma takie ciepłe jakby żółtawe jak w Mercedesach. Myślałem, że będzie zła i zaproponowałem, że mogę jej docelowo zmienić całe podświetlenie na niebieskie ale stanowczo zaprotestowała, twierdząc, że to się jej bardzo podoba.
PS tylko ja to robiłem, bo się po prostu popaliły żarówki
- Od: 19 gru 2010, 16:50
- Auto: Mazda 626 GF dohc 2.0 116KM 99'
Witam, mam kolejny zestawik zapytanek
1. Powiedzcie Czy cięzko jest wymienic diodke w tych 2 przyciskach?
tzn TCS i światła.

By markolm at 2012-03-25
2. Powiedzcie mi czy na srodku panel tez powinien byc podświetlony..te 4 przyciski bo domyslam się że kontrolka od ogrzewania szyby ma ale spalila się.

Uploaded with ImageShack.us
i jakie diodki czy zarówki kupić do przycisków i panelu.
1. Powiedzcie Czy cięzko jest wymienic diodke w tych 2 przyciskach?
tzn TCS i światła.

By markolm at 2012-03-25
2. Powiedzcie mi czy na srodku panel tez powinien byc podświetlony..te 4 przyciski bo domyslam się że kontrolka od ogrzewania szyby ma ale spalila się.

Uploaded with ImageShack.us
i jakie diodki czy zarówki kupić do przycisków i panelu.
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
- Od: 20 lut 2008, 21:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
Ad. 1
Nie jest trudno, trzeba tylko zdjąć plastik z boku deski rozdzielczej (jak otworzysz drzwi kierowcy i zerkniesz na bok deski, to będziesz wiedział o co chodzi).
Ad. 2
Tak, powinno być wszystko podświetlone.
Nie jest trudno, trzeba tylko zdjąć plastik z boku deski rozdzielczej (jak otworzysz drzwi kierowcy i zerkniesz na bok deski, to będziesz wiedział o co chodzi).
Ad. 2
Tak, powinno być wszystko podświetlone.
- Od: 14 kwi 2008, 19:17
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 '97 115 KM – była.
Marko91 napisał(a):Powiedzcie Czy cięzko jest wymienic diodke w tych 2 przyciskach?
tzn TCS i światła.
TCS nie rozbierałem a włącznik od przeciwmgielnych ma lutowane na płytkę źródło światła wiec wymian plug&play odpada
wyjąłem 3 zarówki z klimatronika.. 1 pekla jak złapałem i wyrzuciłem.. została mi jedna mniejsza i jedna wieksza nie wiem czy wy tez tak mieliscie ze 2 wieksze 1 mniejsza.. ale wyrzuciłem jedna z oprawka a problem polega na tym ze w sklpie bardzo dobrym, elektrycznym nie maja takich oprawek.. gdzie moge to cudo znaleźc?
Szkoda, że wywaliłeś oprawkę. Niektóre żarówki są zawijane w oprawce i pozornie trzeba wymienić całość, ale jak się pokombinuje, to da się wymienić samą żarówkę
I oprawka zostaje stara. Podejrzewam, że pozostaje Ci tylko ASO.
- Od: 14 kwi 2008, 19:17
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 '97 115 KM – była.
sadze że taniej mnie wyniesie jakaś używka nawet niesprawma całego panelu no alledrogo niż wizyta w ASO 
Edit: siegu
niech mi ktos wytłumaczy o co chodzi z tymi zarówkami.. 2 grubsze i jedna mniejsza.. w sklepie powiedział ze bez znaczenia i dał małe zaróweczki i wsadizłem zamiast grubych i słabo świeci.. czemu 2 grube a 1 mała i ta mała ładnie świeci.

niech mi ktos wytłumaczy o co chodzi z tymi zarówkami.. 2 grubsze i jedna mniejsza.. w sklepie powiedział ze bez znaczenia i dał małe zaróweczki i wsadizłem zamiast grubych i słabo świeci.. czemu 2 grube a 1 mała i ta mała ładnie świeci.

Marko91 napisał(a):gdzie moge to cudo znaleźc?
takie żaróweczki małe w oprawkach wkręcanych to T3, ale pamiętaj ze to cholerstwo ma 3 rodzaje
te większe jak w wskaźnikach zegarów to T5
a te jak postojówki to T10
Marko91 napisał(a):w sklepie powiedział ze bez znaczenia i dał małe zaróweczki i wsadizłem zamiast grubych i słabo świeci
bo pan w sklepie to ignorant i wepchnął ci to co miał akurat albo nie ma pojęcia że są rożne rodzaje wąsatych zarówek
ta mała ma 1.2W a te duże bodajże 2,5W czy tam 3W wiec świecą zdecydowanie mocniej
a czemu 1 mala i dwie duże – widać światło w jednym miejscu przebijało się ładnie, a w pozostałych dwóch słabiej i żeby było równo to dali mocniejsze T3 – tak jak pisałem są 3 rodzaje samych T3 i w tym 3 rożne rodzaje oprawek – te najmniejsze zwykle są w przyciskach
witam,
proszę o dokładne info:
1. typ, rozmiar, rodzaj, kolor żarówki przycisków TCS off, świateł przeciwmgielnych i regulacji wysokości reflektorów
2. j.w. tylko w panelu klimatronika
mam dokładnie taki sam problem jak Marko91 zaprezentował na zdjęciach.
proszę o dokładne info:
1. typ, rozmiar, rodzaj, kolor żarówki przycisków TCS off, świateł przeciwmgielnych i regulacji wysokości reflektorów
2. j.w. tylko w panelu klimatronika
mam dokładnie taki sam problem jak Marko91 zaprezentował na zdjęciach.
- Od: 3 cze 2011, 01:04
- Auto: 626 gf 2001 2.0 136km
o ile mi sie pamieta to tam sa zaróweczki R3/T3 w 2 rozmiarach (są w sumie 3 warianty tej zarówki)
plus taki ze z zarwóki R3 mozna wyciagnac sama zarwóeke i zastąpić ją normalna zaróweczką wąsatą 14V
plus taki ze z zarwóki R3 mozna wyciagnac sama zarwóeke i zastąpić ją normalna zaróweczką wąsatą 14V