Kto ma taki model mazdy 626 GW

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez xANDy » 28 kwi 2008, 19:37

Mundek napisał(a):Czy wystarczy podpiąć silnik pod złącze diagnostyczne i komputer wyświetli odpowiedni błąd ( przepływka )

Nie – niestety problem pojawia się przy nieliniowości przepływki co skutkuje punktowym brakiem mocy i dziwną mułowatością. Jeden z naszych spedził nad tym pół roku i w końcu z rozpaczy sprzedał mazdę. Nabywca znalazł problem, wymienił i śmiga, że aż miło...
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Forumowicz

Od: 27 lis 2004, 21:42
Auto: Mazda 6, MZR-CD, 136KM

Postprzez Prowokator » 28 kwi 2008, 22:15

ram napisał(a):Ja swoją (1.8, FP) rozkulałem (na autostradzie w Niemczech) do 192.

<wow> zaczynam się martwić o moją madzie
Mam madzie
Początkujący

Od: 15 lis 2007, 00:03
Auto: Mazda 626 2.0i GW 98

Postprzez xANDy » 14 maja 2008, 10:43

1.8 ma inny piąty bieg co wpływa na jej charakterystykę momentu i mocy.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Forumowicz

Od: 27 lis 2004, 21:42
Auto: Mazda 6, MZR-CD, 136KM

Postprzez spike72 » 14 maja 2008, 20:49

No to i ja się przyłącze do grona posiadaczy GW. :)
Co do przyśpieszenia, to podzczas jedynej próby podczas ostatniego zlotu w Rykach (24/25.11.07) na 1/4 mili miałem 19,19 sek. <lol>
V max = 185km/h na A1, odcinek Piotrków Trybunalski – Łódź (ale było jescze trochę zapasu pod pedałem) :D
Zaznaczam, jak by ktoś nie doczytał, że mam automat. <faja>
Ogólnie jestem zakochany w tym aucie, trochę je udoskonaliłem, trochę ponaprawiałem co trzeba i jak narazie wszystko jest jak najbardziej OK. <tazz>

P.S.
Martwi mnie tylko "trochę" spalanie, i tu pytanie do specjalisty (... mam nadzieję że może Jaksa się wypowie). :)
Czy prawie 15L/100km w cyklu miejskim (jeżdżę naprawdę spokojnie i delikatnie D+Hold) to norma??!!
Każdy ma prawo do szczęścia, nie każdy ma szczęście do prawa. Obrazek
Forumowicz

Od: 1 wrz 2007, 00:55

Postprzez gazparts » 14 maja 2008, 23:35

xANDy napisał(a):Jeden z naszych spedził nad tym pół roku i w końcu z rozpaczy sprzedał mazdę. Nabywca znalazł problem, wymienił i śmiga, że aż miło...

tak to prawda :) to ja kupiłem ową mazdkę (kolor mnie bardzo zachęcił :D ) zmieniłem przepływkę i poduszkę silnika , bo poprzedni właściciel nie odkrył tych problemów, wyczyściłem dmuchawę z liści słaba była wentylacja i liście buczały
przeczyściłem układ dolotowy silnika odpowiednim preparatem, robiłem próby z wyrzuceniem katalizatora, wspawany spowrotem
oto wykres mocy przed i po wymianie przepływki, popatrzcie jak zmieniła ( wyprostowała się) krzywa momentu obrotowego i mocy
przed
Obrazek
po
Obrazek
a w Rykach na ćwiartkę miałem 17,87
spalanko w granicach 10-11 l gazu max, ale w korkach za często nie stoje :D

[filmik z przyśpieszenia ]

elastyczność na 5 tce od 70-160]
bananmin
Firma

Od: 24 gru 2006, 11:49
Auto: było BA, GF, GW LW fs i L3 MURANO i VOLVO v50T, S-Max 2,5Ljest ESCAPE 2l TURBO i Warrior 1700

Postprzez rexman1 » 4 cze 2008, 16:40

Witam, wie ktoś może czy GW miały różne zderzaki przednie od sedanów czy hatchbacków, konkretnie modele poliftingowe. Pytam bo szukam listwy na zderzak i gość mi mówi że jest kilka rodzajów listw.
Początkujący

Od: 17 paź 2006, 22:04
Auto: Premacy 2.0 DITD "03