Wyjęcie zegarów z deski rozdzielczej 626 GF GW + fotorelacja
co do aluramek i białych zegarów to ja mam tak w swojej i powiem ci że fajnie to wygląda, nawet nie wiedziałem że tak się zmieni wygląd.
Witam serdecznie. Ja sie zastanawiam na wymianę całych białych zegarów włącznie z całą obudową z wersjii po FL ale nurtuje mnie czy wszystkie podłączenia będą pasować? Jak myślicie?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 14 sty 2011, 05:59
- Auto: MAZDA 6 2.0 05' Kombi FL+BRC Sequent 32 OBD
MAZDA 3 1.6 05' +BRC Sequent 24.11
Jeśli masz zgodną wersje wyposarzenia to możesz wymieniać licznik. Złącza są takie same. Wersji liczników to chyba było z 9. Ale nie jestem pewien.
Only japanise technik...
dziś wymieniałem podświetlenie zegarów w mojej madzi (czy ktoś potrafi zdjąć te kondoniki z żarówek nie rwąc ich? mnie się nie udało...
) i zauważyłem,że-podobnie jak u Kolegi fast driveer-brakuje kilku żarówek wraz z oprawkami. przestraszyłem się,że to nieuczciwy sprzedawca chciał ukryć sygnalizowanie błędów i awarii przez kontrolki,ale widzę,że brak części żarówek to powszechna przypadłość. a może się mylę?
gdzie można ewentualnie dostać takie opraweczki? żarówki kupię wszędzie,ale tych plastików nigdzie nie widziałem.
gdzie można ewentualnie dostać takie opraweczki? żarówki kupię wszędzie,ale tych plastików nigdzie nie widziałem.
SPLIT THE CAMEL WIDE OPEN! ;)
- Od: 13 sie 2007, 14:37
- Auto: 626 GF 2.0 DiTD GLS Supreme
tak ma być mnie też brakuje coś ..np brak TSC -bo po co jak nie mam
i jakaś tak jeszcze ,a te zielone gumki schodziły bez problemu u ,mnie,,oprawki są standart jak w prawie w każdym aucie R5 chyba się zwą kosztują ze 2 zl za szt..............jak masz wątpliwości to przekładaj sobie to tych pustych ...a najlepiej zaświeć to zobaczysz rysunek na pustej kontrolce 
Madzia 626 Gf diTd-101 KM 1999 r
i jak sytuacja sie rozwija? Ja tez jestem ciekawy tego calego zagadnienia, wiec moze ktos cos jeszcze na ten temat wie ? Jest to operacja plug and play i bedzie działać bez problemu?lewap077 napisał(a): Ja sie zastanawiam na wymianę całych białych zegarów włącznie z całą obudową z wersjii po FL ale nurtuje mnie czy wszystkie podłączenia będą pasować?
dominator7 napisał(a):Mialo być pewnie TCS ale to zapewne prowokacja z Twojej stronyDieselFan napisał(a):dzięki. dobry pomysł
p.s. co to jest TSC?
ojjj bo jak tego nie mam to sie pomyliłem
Madzia 626 Gf diTd-101 KM 1999 r
Do DieselFan:
Zielone gumki ściąga się na mokro, bardzo powoli, uciskając. Ja z braku cierpliwości nawilżałem ... śliną
Nie można się spieszyć, wilgoć musi wniknąć pod gumkę. Zanim na to wpadłem, też "załatwiłem" trzy osłonki.
pozdrawiam
zibike
Zielone gumki ściąga się na mokro, bardzo powoli, uciskając. Ja z braku cierpliwości nawilżałem ... śliną
Nie można się spieszyć, wilgoć musi wniknąć pod gumkę. Zanim na to wpadłem, też "załatwiłem" trzy osłonki.
pozdrawiam
zibike
dominator7 napisał(a):Zielone gumki
dominator7 napisał(a):i jak sytuacja sie rozwija? Ja tez jestem ciekawy tego calego zagadnienia, wiec moze ktos cos jeszcze na ten temat wie ? Jest to operacja plug and play i bedzie działać bez problemu?lewap077 napisał(a): Ja sie zastanawiam na wymianę całych białych zegarów włącznie z całą obudową z wersjii po FL ale nurtuje mnie czy wszystkie podłączenia będą pasować?
Jestem na etapie dobrania wlasciwego licznika. Mam wersje z tempomatem a we wro jest taki zegar gdzie mieszkam ale z anglika;/ Jestem zdecydowany na probe przełozenia zegarow. jak dopane identyczna wersje to podziele sie zdjęciem:) moja madzia ma dosc tego licznika co jest i chce być odswierzona:D ostatnio pomalowoalem wszystkie listwy pod kolor auta tak jak po FL i jest rewelacja:)
Ja tez mam wymalowane listwy i zgodzę sie z Toba,efekt jest fajny
no to jak cos to pisz co z tymi zegarami, i czy te wersje mają jakies znaczenie, czy tylko różnią sie większą ilością dodatkowych funkcji.. Przy okazji chyba ulegnie zmianie stan licznika 
Z tego co wiem to zmiana stanu licznika jest banalnie prosta wiec moze uda mi sie jego zmienic jak nie to oddam do kogos kto sie tym zajmuje tylko nikogo takiego nie znam;/
zibike napisał(a):Do DieselFan:Zielone gumki ściąga się na mokro, bardzo powoli, uciskając.
moje były przyklejone dokoła. do pewnego momentu dało się je podwinąć i podnieść,ale później się trzymały jak zaklęte. równiutko dokoła.
zibike napisał(a):Ja z braku cierpliwości nawilżałem ... śliną
cholera,mogłeś napluć i na moje
zibike napisał(a):Zanim na to wpadłem, też "załatwiłem" trzy osłonki.
ja póki co zmieniałem dwie duże żarówki-obie osłonki poszły sie p...lić. zastanawiam się nad wykorzystaniem zielonych prezerwatyw...
lewap077 napisał(a):Z tego co wiem to zmiana stanu licznika jest banalnie prosta
powiedz jak to zrobić! i jak odczytać faktyczny stan licznika (jak większość użytkowników,kupiłem madzię kręconą-i to bardzo...)
Do Diesel Fan:
Wykazałeś się brakiem cierpliwości
W poniedziałek i wczoraj zdejmowałem z dużych żarówek – powoli i na mokro. Faktycznie, w pewnym momencie idzie ciężej (są lepiej przyklejone) i trzeba się obchodzić delikatnie. Ale da radę.
pozdrawiam
zibike
Wykazałeś się brakiem cierpliwości
pozdrawiam
zibike
zibike napisał(a):Do Diesel Fan:
Wykazałeś się brakiem cierpliwości![]()
wiem
zibike napisał(a):W poniedziałek i wczoraj zdejmowałem z dużych żarówek – powoli i na mokro. Faktycznie, w pewnym momencie idzie ciężej (są lepiej przyklejone) i trzeba się obchodzić delikatnie. Ale da radę.
szkoda,że wcześniej o tym nie wiedziałem... ale nieważne-najważniejsze,że świeci
a jak zakładałeś kondoniki na nowe żarówki? rozsuwając jak prezerwatywę na małego?