Wrażenie słabo wydajnej klimatyzacji ?
1, 2
lucas83 napisał(a):zamyka tylko jak dasz na najniższą z możliwych temperatur – 15stopni
Eeee, chyba nie tylko przy 15 stopniach zamykaU mnie np. zamyka zawsze jak jest spora różnica pomiędzy temperaturą docelową a zewnętrzną (np. 18 stopni na klimatroniku, a 27 na zewnątrz).
Masz racje, z tego co zauwazylem to od roznicy 6 stopni zaczyna zamykac obieg
Lukazie napisał(a):Przy okazji chciałbym poruszyć kolejny problem związany z klimatyzacją – Otóż po uruchomieniu klimatyzacji samochód odczuwa spadek mocy... W miarę możliwości staram się nie włączać tej klimy, np. rano jak się wsiada do samochodu to wystarczy musnięcie gazu a samochód rwie jakby miał przynajmniej ze 150KM..![]()
Ale niestety po rozgrzaniu silnika, włączona klima, szczególnie jeszcze jak samochód stoi w słońcu to jakby w ogóle nie ciągnie.. – Nie wiem takie są moje odczucia..![]()
Jak jest zatem u Was ? ..
Przy 100KM czy nawet 150KM roznica bedzie odczuwalna. W dieselkach czuc to mniej gdyz silnik nadrabia dostepnymi Nm od niskich obrotow. W miescie najbardziej czuc klime, im wieksza predkosc tym mniejsze odczucie spadku mocy. Dlatego w miescie staram sie jezdzic bez klimy, no chyba ze za oknem 34oC i korek to co innego
SZUKAM DODATKOWEJ PRACY – KAT "B" I "C" KURS NA PRZEWOZ RZECZY. POMOC W REMONTACH !! MEBLE NA WYMIAR !!
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
1, 2