topik napisał(a):Nie mogą kontrolki od Air Bag'u gasnąć razem z ABS'em lub z innymi kontrolkami
Zgadza się
topik, wiem o tym, jest o tym w instrukcji odsługi, wyczytałem to na forum i tak mi też powiedzieli mechanicy z serwisu Mazdy w Łodzi. Jak zmieniałem podświetlenie zegarów to na próbę włożyłem żarówkę od poduszki pasażera i oczywiście się świeciła non-stop, ten problem zostawiam sobie na później bo tu może być wiele przyczyn, np. kod 48.
najpierw chciał bym dojść do tego aby kontrolka kierowcy zgasła w odpowiednim odstępie czasowym od pozostałych kontrolek (ABS, TCS) lub choć by wymigała jakiś kod, ale gdzieś jest sprytnie podłączona bo przy zegarach ani w pobliżu nie ma śladów żadnej grzebaniny i tu mam problem bo tak naprawdę nie wiem gdzie zacząć szukać.
Dzień 2 (środa)
Dziś udało mi się uruchomić "wymigiwacz" błędów i oto co mam: kod 26 – ten mnie martwi najbardziej, kod 47 i 48 czyli standard dla GF-ek z przed F/L (moja jest z 27czerwca1998).
Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu błędu 26.
Dzień 3 (czwartek)
Dzięki wszystkim za wskazówki, usterki usunięte.
Błąd 26 który mnie martwił okazał się zaśniedzaiałym złączem pod fotelem kierowcy, naprawa 5 minut i trochę WD40.
Błędy 47 i 48 rozwiązało przecięcie czarno-czerwonego kabelka i wypięcie wtyczki.
Teraz jest wszystko OK.