Brak kierunkowskazów – nie działają.
Strona 1 z 1
Hey dzisiaj przestaly dzialac mi kierunki i awaryjne co to moze byc ? czasami jak wlaczalem i wylaczalem awaryjne to dzialaly a potem przestaly, zarowki sa oka, podejrzewam ze jakis przekaznik albo cos nie laczy tylko nie wiem co ? Moze ktos mial cos takiego. Elektryk zmienial mi 2 dni temu zarowki podswietlenia tablicy moze to przez to cos odlaczyl ?
- Od: 7 lis 2004, 06:38
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 TDI 2001r
Czesc bezpiecznikow powinna byc obok pedalu sprzegla, a czesc pod maska w miejscu "FUSE BOX". Tak przynajmniej jest w GE 
Cześć, ledwo uporałem się z alternatorem, a wczoraj w prezencie gwiazdkowym dostałem również brak kierunków i awaryjnych. Przerywacz tyka, ale lampki nie migają ani na desce ani na zewnątrz. Elektryk po wstępnych oględzinach stwierdził, ze padł przekaźnik, ale 100% pewny nie jest czy to tylko wina tego urządzenia, bo na japończykach się nie zna.
Ma ktoś z was może jakieś sugestie lub doświadczenia jak sprawdzić co walnęło? Nie mam zamiennika przerywacza, bo to byłoby najprostsze. Zdarzyło się to tego samego dnia, którego elektryk przerobił mi alternator z reg. napięcia od malucha wg wskazówek Tadziola. Alternator ładuje teraz 14,2V. Elektryk twierdzi, że to nie ma związku i jest to przypadek
. Bezpieczniki sprawdzone. Pomóżcie
Ma ktoś z was może jakieś sugestie lub doświadczenia jak sprawdzić co walnęło? Nie mam zamiennika przerywacza, bo to byłoby najprostsze. Zdarzyło się to tego samego dnia, którego elektryk przerobił mi alternator z reg. napięcia od malucha wg wskazówek Tadziola. Alternator ładuje teraz 14,2V. Elektryk twierdzi, że to nie ma związku i jest to przypadek
- Od: 27 lis 2004, 14:13
- Auto: Xedos CA KF '95
Wczoraj cały dzień zamiast pracować szukałem na forum, grzebałem w aucie, jeździłem po elektrykach i zaczepiłem maździarza. Oto wyniki:
1. po przełożeniu do mojej madzi przekaźnika od innej (sprawnego) zachowanie się nie zmienia, czyli tykanie bez lampki na desce i kierunków i awaryjnych – czyli nie on winny?
2. zdjąłem konsolę myśląc, że pod nią jest przekaźnik awaryjnych, ale nie było. To tylko klawisz. Przy okazji trochę sobie poczyściłem
3. zauważyłem brak bezpiecznika w puszce pod maską odpowiadającego oznakowaniu HAZARD. Gdy przełożyłem tam inny 40A, np. z EGI INJ awaryjne diałały normalnie, ale włączenie kierunków też właczało awaryjne
Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie podpowiedzieć mi co wywołuje usterkę?
1. po przełożeniu do mojej madzi przekaźnika od innej (sprawnego) zachowanie się nie zmienia, czyli tykanie bez lampki na desce i kierunków i awaryjnych – czyli nie on winny?
2. zdjąłem konsolę myśląc, że pod nią jest przekaźnik awaryjnych, ale nie było. To tylko klawisz. Przy okazji trochę sobie poczyściłem
3. zauważyłem brak bezpiecznika w puszce pod maską odpowiadającego oznakowaniu HAZARD. Gdy przełożyłem tam inny 40A, np. z EGI INJ awaryjne diałały normalnie, ale włączenie kierunków też właczało awaryjne
Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie podpowiedzieć mi co wywołuje usterkę?
- Od: 27 lis 2004, 14:13
- Auto: Xedos CA KF '95
Janu napisał(a):a wczoraj w prezencie gwiazdkowym dostałem również brak kierunków i awaryjnych. Przerywacz tyka, ale lampki nie migają ani na desce ani na zewnątrz.
wczoraj pojawiło się to u mnie czy ktoś już wie dokładnie czego to wina
- Od: 10 paź 2007, 16:51
- Auto: 323F BJ 2001 1.6 sport
Ja mam kierunkowskazy ale nie działa awaryjny cisza nie tyka nic się nie dzieje. Bezpieczniki ok. Czy musze fatygować sie i rozebrać włącznik? Styki włącznika są jak nowe ... pytanie czy on ma w sobie jakis przekaźnik który ewentualnie nie działa? Przekaźnik kierunków działa ten pod konsolą koło sprzęgła ale tylko gdy włączam kierunki. Wcisnięcie awaryjnych powoduje brak kierunków ale to chyba logiczne. Kupiłem włącznik i wiem już żę to nie on jest przyczyną braku awaryjnych 
Ostatnio edytowano 4 sie 2013, 17:08 przez gradziu, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 21 sie 2012, 23:22
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 115KM '00
I ja się podepnę. U mnie z kolei nie działają tylko awaryjne – wczoraj mierzyłem przycisk z konsoli, ale nie mam rozpiski kiedy i które mają być zwarte – a dokładnie po wciśnięciu przycisku awaryjnych, przejście jest tylko po jednej stronie kostki (czarna strona), a do tego wszystkiego nie działa mi titek
Mniej więcej w tym samym czasie przestał działać co awaryjne – bezpieczniki sprawdziłem –
Ale zastanawiam się nad przekaźnikami pod machą – ktoś może ma rozpiskę lub wie do czego są konkretne przekaźniki ? Podejrzewam, że wśród nich chowa się jeden od klaksonu – tylko który
chodzi mi o te w czarnych koszulkach z nadrukiem H450 – jak dobrze pamiętam 
Dopisano 26 lipca 2013, o 22:51:
Oki doki, co nieco znalazłem i wklejam dla potomnych

Ale jeszcze nie wiem te dwa przy zbiorniczku spryskiwaczy. Jak będę miał czas to poszukam przyczyny i opiszę. a tak przy okazji ciekawa strona – wystarczy wybrać model – z tej strony mam ten schemacik
http://demo.saleepc.ru/mazda

Dopisano 26 lipca 2013, o 22:51:
Oki doki, co nieco znalazłem i wklejam dla potomnych

Ale jeszcze nie wiem te dwa przy zbiorniczku spryskiwaczy. Jak będę miał czas to poszukam przyczyny i opiszę. a tak przy okazji ciekawa strona – wystarczy wybrać model – z tej strony mam ten schemacik
http://demo.saleepc.ru/mazda
Była: Magdalena 626 GD 2.0i 90KM sedan Jest: Madzia 626 GW 2.0 FS 115KM 99r, Audi A6 3.0 Quattro Avant 02r
Bez Mazdy nie ma jazdy
Każde Porsche od Mazdy gorsze
Bez Mazdy nie ma jazdy
Każde Porsche od Mazdy gorsze
Witam.
Chciałbym odświerzyć temat ponieważ też mam podobny problem.
Nie działają światła awaryjne i klakson.
Może ktoś już rozwiązał ten problem
Chciałbym odświerzyć temat ponieważ też mam podobny problem.
Nie działają światła awaryjne i klakson.
Może ktoś już rozwiązał ten problem
-
papiak
Strona 1 z 1