Witam
Potrzebuje wymienić szkło od reflektora w Mazdzie 626 rok 98, czy ktoś się orjętuje, czy da się to zrobić bez demontażu zderzaka? Jeżeli nie to jak najlepiej się za to zabrać ?
Jak wymienić szkło w reflektorze?
Strona 1 z 1
Wyjmujesz lampe, jest przykrecona na trzech śrbach na klucz 10, zdejmujesz maetalowe klipsytrzymajace szkło, nastepnie podgrzewasz opalarka miejsce gdzie jest szkło mocowane do puszki na kleju, uwazajac aby nie stopic puszki i delikatnie wyjmujesz szkło, da sie to opanowac bez problemu.
- Od: 17 lis 2006, 00:38
- Auto: Mazda 6 2,0 citd
Orientujemy się, że NIE da się tego zrobić bez demontażu pasa przedniego.Camel12 napisał(a):czy ktoś się orjętuje, czy da się to zrobić bez demontażu zderzaka?
Opis demontażu pasa przedniego (nie musisz całego – wystarczy ta strona, gdzie zdejmujesz lampę) znajdziesz TUTAJ. Jest to co prawda fotorelacja demontażu IC w 626 DiTD, ale najważniejszy opis dobrania się do pasa przedniego jest dość dokładny.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Możliwe, że źle się wyraziłem – cały przedni plastik czyli zderzak z tworzywa sztucznego.lucas_ka napisał(a):Jakiego pasa przedniego?
Bez tego w tym modelu nie wydobędziesz lamp przednich.
Camel12 – dlaczego wymieniasz? która lampa? (mam dwie, obie z uszkodzoną elektryką, może mogą się przydać).
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
Niestety muszę wymienić szkło bo jakiś kamień odprysną i zrobiła się mała dziurka :/ Kupiłem nieorginalne szkło do reflektora ale jak się okazuje profil na szkle nie jest identyczny (lekko się rożni na odcinku dlugich swiateł, mijania są wporządku). xAndy posiadasz może takie orginalne szkło do lewego reflektora ?
Z wstepnych ustaleń wychodzi, że jednak nie da się wyjąć reflektora bez ściagania zderzaka. Niestety trzeba troszkę rzeczy poodkręcać...
Z wstepnych ustaleń wychodzi, że jednak nie da się wyjąć reflektora bez ściagania zderzaka. Niestety trzeba troszkę rzeczy poodkręcać...
- Od: 28 lis 2006, 20:42
- Auto: MAZDA 626 GF 98r 1.8benz.
Camel12 – a skąd Ty jesteś...?
Po to wpisujemy swoje dane w podpisie, żeby było potem łatwiej. Bo może mieszkasz kilometr ode mnie a ja tego nie wiem...
Po to wpisujemy swoje dane w podpisie, żeby było potem łatwiej. Bo może mieszkasz kilometr ode mnie a ja tego nie wiem...

Nie da się i to jest absolutnie pewne. Wystarczy go jednak poluźnić (nie trzeba wyjmować całego). Ile kosztowało Cię "nieoryginalne szkło"? Który – prawy czy lewy (po stronie pasażera czy kierowcy)?Camel12 napisał(a): wstepnych ustaleń wychodzi, że jednak nie da się wyjąć reflektora bez ściagania zderzaka
tak – praktycznie całe nadkole lewe trzeba zdjąć (nie pogub tych dybli!).
Uzupełnij profil, napisz skąd jesteś w profilu i dodaj rodzaj silnika (w profilu).
Uzupełnij profil, napisz skąd jesteś w profilu i dodaj rodzaj silnika (w profilu).
Kurna dramat ja zmieniałem soczewke u siebie
Masakra cały dzien nad tym slenczałem opalarka i jazda
ale udało sie i nawed nie zachodzi mgła
Ale musisz bardzo uwazac!!!

Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
siema. mialem mala stluczke i kurcze mam rozwalony prawy przedni kierunkowskaz i reflektor. zakupilem na allegro nowe lampy (reflektor i kierunkowskaz). czy aby je wymieć musze demontowac jakies elementy zderzaka itd? troche sie zmartwilem tym tematem, bo początkujący mazdowicz jestem.
z gory dzieki za odpowiedz i ewentualnie sorki, jakby sie okazalo, ze gdzies ten temat juz byl tu omawiany.
wlasnie sciagnalem "626 GF Workshop Manual" i chyba trzeba zdejmoac zderzak:( dajcie prosze znac
pozdrawiam
tomek
z gory dzieki za odpowiedz i ewentualnie sorki, jakby sie okazalo, ze gdzies ten temat juz byl tu omawiany.
wlasnie sciagnalem "626 GF Workshop Manual" i chyba trzeba zdejmoac zderzak:( dajcie prosze znac
pozdrawiam
tomek
- Od: 17 lip 2007, 21:18
- Auto: 6 (GG/GY) kombi 2.0 121 KM 2004
Strona 1 z 1