Witam!
Auto zagazowane – sekwencja.
Silinik 2.0 FS 116KM.
Chcialbym sie dowiedziec gdzie jest zlokalizowana pompa paliwa – w baku?
Kolejna kwestia dotyczy pracy pompy paliwa. Czy po przekreceniu kluczyka powinny do mnie docierac odglosy pompowania paliwa do listwy wtryskiwaczy? U mnie w aucie nie slysze pracy pompy. Elektronik stwierdzil ze pompa zaczyna pracowac/pompowac paliwo w chwili, gdy odpalam samochod – jest taka mozliwosc?
Pytam poniewaz, zeby auto odpalic po jezdzie na LPG musze troche dluzej pokrecic rozrusznikiem. Auto zawsze odpala na benzynie. Gdy wylacze instalacje gazowa – czyt. jezdze tylko na benzynie Mazda odpala bezproblemowo. Gdy jezdze na gazie i silnik zostanie zgaszony problem powraca. Gazownik twierdzi, ze zawor trzymajacy cisnienie paliwa na listwie wtryskiwaczy jest uszkodzony.
Bede wdzieczy za pomoc!
Pozdrawiam.
Lokalizacja i praca pompy paliwa
Strona 1 z 1
Pompa paliwa faktycznie zaczyna pracować dopiero gdy przekręcisz rozrusznik. Po włączeniu zapłonu nie będziesz jej słyszał.
Pompa paliwa znajduje się w baku. Z reguły zamontowana jest od góry. Dojście do niej będziesz miał albo przez wziernik pod tylną kanapą albo musiałbyś zdemontować zbiornik paliwa.
Jeżeli masz jakieś wątplwiości co do niej proponuje podjechać do warsztatu, niech ci zmierzą ciśnienie paliwa. Ale skoro masz tylko problemy za odpalaniem,a na benzynie samochód chodzi dobrze to pompa pewnie jest sprawna. Może faktycznie to być regulator ciśnienia na listwie zaworów.
Pompa paliwa znajduje się w baku. Z reguły zamontowana jest od góry. Dojście do niej będziesz miał albo przez wziernik pod tylną kanapą albo musiałbyś zdemontować zbiornik paliwa.
Jeżeli masz jakieś wątplwiości co do niej proponuje podjechać do warsztatu, niech ci zmierzą ciśnienie paliwa. Ale skoro masz tylko problemy za odpalaniem,a na benzynie samochód chodzi dobrze to pompa pewnie jest sprawna. Może faktycznie to być regulator ciśnienia na listwie zaworów.
- Od: 9 lip 2005, 13:11
- Auto: Mazda 6 1,8 2005
W oczekiwaniu na CX-5 2016 2.00 MT
Temat poprawiony mysle ze teraz jest ok
Używalem opcji szukaj, ale mam watpliwosci dlatego nowy temat.
Piogron orientujesz sie gdzie ten regulator sie znaduje – jest cos takiego jak regulator cisnienia na listwie zaworów?
Używalem opcji szukaj, ale mam watpliwosci dlatego nowy temat.
Piogron orientujesz sie gdzie ten regulator sie znaduje – jest cos takiego jak regulator cisnienia na listwie zaworów?
Regulaotor ciśnienia paliwa na listwie zaworów to jest taka mała metalowa puszeczka (okrągła), z reguły patrząc od przodu silnika znajduję się za silnikiem z lewej strony. Od niej odchodzą jeden lub dwa wężyki z podciśnieniem.
- Od: 9 lip 2005, 13:11
- Auto: Mazda 6 1,8 2005
W oczekiwaniu na CX-5 2016 2.00 MT
Strona 1 z 1