Montaż haka holowniczego – pytania
witam wszystkich forumowiczow . zakupilem mazde 626 w kombi 2001 ditd i poprosz o podpowiedz jaki hak zamontowac i czy zdezak potrzeba nacinac.poprosze o odpowiedz gdyz nieznalazlem tematu o hakach a jezeli ominelem to z gory przepraszam i prosze o podpowiedz
A ja myślę – rzekł ostro rycerz z Garbowa – że całe zło tego świata bierze się
z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających
predyspozycji."
predyspozycji."
- Od: 26 kwi 2007, 22:51
- Auto: MAZDA 626 TD 2001r KOMBI
Zazwyczaj haki są dopasowane do danego modelu.Jeżeli monter mówi Ci że trzeba nacinać zderzak,to poszukaj innego warsztatu,bo ten odwala lipę 
m63hd MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE
www.weteran.warszawa.pl
www.weteran.warszawa.pl
- Od: 2 sty 2006, 17:09
Jak kupisz Brink'a to tak ......przy innych firmach trzeba podcinać.marek63hd napisał(a):Zazwyczaj haki są dopasowane do danego modelu
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Myslę ze w Austrii nie ma Pana X ktory dorabia haki ......Ty masz hak Brink'a – oryginalnyAchemenid napisał(a):Ja mam fabrycznie montowany hak
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
a mi by się takowy przydał – właśnie oryginalny...
Czy jest problem z montażem czegoś takiego??
Czy jest problem z montażem czegoś takiego??
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Jaksa napisał(a):Ty masz hak Brink'a – oryginalny
Nie wiem czy to ta firma widzalem tylko ze jest tabliczka znamionowa na haku MAZDY i w dokumentach mam zapisane ze posiadam hak . a GW jest zakupiona w Niemczech
- Od: 20 cze 2004, 15:39
- Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.
ja mam autko z 99roku z Holandii i tez mam taki haczyk – odpinany, z tabliczką znamionową Mazdy 

- Od: 8 paź 2005, 22:59
- Auto: Mazda 626 2.0 GW +LPG
Na 99% będzie pasował.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
Witam
Czy ten Hak
http://moto.allegro.pl/item280229411_ha ... letny.html bedzie pasowal do GW 2001r, czy jest jakas roznica haka GF i GW?
Tomsfactory co Ty na to ,Ty masz przy GW orginal zamontowany,Jakbys zerkna poprosze
Czy ten Hak

Tomsfactory co Ty na to ,Ty masz przy GW orginal zamontowany,Jakbys zerkna poprosze
A ja myślę – rzekł ostro rycerz z Garbowa – że całe zło tego świata bierze się
predyspozycji."
predyspozycji."
- Od: 26 kwi 2007, 22:51
- Auto: MAZDA 626 TD 2001r KOMBI
ARTURO74 napisał(a):witam wszystkich forumowiczow . zakupilem mazde 626 w kombi 2001 ditd i poprosz o podpowiedz jaki hak zamontowac i czy zdezak potrzeba nacinac.poprosze o odpowiedz gdyz nieznalazlem tematu o hakach a jezeli ominelem to z gory przepraszam i prosze o podpowiedz
nie zakladam nowego temu, bo znalezlem ten,.. ale pytanie mam inne..
Czy hak z MAZDY 626 HATCHBACK 2001/02 (po liftingui), bedzie pasowal do MAZDY 626 KOMBI 2001 GW (po liftingu)?
Z gory dzieki za info, Michal
gdyniek napisał(a):nie zakladam nowego temu, bo znalezlem ten,.. ale pytanie mam inne..
Czy hak z MAZDY 626 HATCHBACK 2001/02 (po liftingui), bedzie pasowal do MAZDY 626 KOMBI 2001 GW (po liftingu)?
pasuje od 98 do 02 ważne żeby był do GW, właśnie skończyłem montować hak, jutro końcówka przeciwmgielne i lewa lampa i mam GW z hakiem
dodam, że mój zderzak trzeba było podcoąć troche ale od wewnątrz
a tu fotorelacja
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=52876
Witam.
Zamierzam zamontować hak do mazdy 626 2.0 GE comprex z roku 1993. Czy ten hak:
http://www.allegro.pl/item370159900_hak ... 1993r.html bedzie pasował?
Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie haka?
pzdrawiam.
Zamierzam zamontować hak do mazdy 626 2.0 GE comprex z roku 1993. Czy ten hak:

Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie haka?
pzdrawiam.
- Od: 11 mar 2006, 20:18
Witam.Mam hatchbeka .Chcę zdemontować hak tzn. całą belkę z hakiem no i muszę w tym celu zdjąć tylny zderzak. Szło mi dobrze do momentu odkręcenia śrub zderzaka, które są pod światłami.Żeby je odkęcić to trzeba zdjąć te profile pod kloszem świateł i jest problem, bo nie wiem jak to ruszyć.Są tam takie kwadratowe plastiki w kształcie litery H a z boku też coś trzyma.Może ktoś mi łopatologiczne (najlepiej z obrazkami) pokaże jak bezpiecznie zdjąć tylny zderzak... no i co zrobić z gniazdkiem.
-
grebar
witam witam
ja niedawno montowałem hak do benzynki mojej
i tak należy całyżrodek bagażnika rozbebeszyć lewy i prawy boczek po czym będzie widać po lampami w sumie 4 nakrętki chyba 10 lub 12 odkręcamy wtedy zejdą plastiki pod lampami
w miejscach pod lampami masz srubę i dwie przy uszczelce razem 4 takie z dyżym łbem na krzyzowy śrubokręt
nadkole masz w sumie 3 wkręty na każdą stronę
i teraz w zależności jaki hak masz to powinno się dwie nakrętki od środka autka odkręcic jak masz jakąś inna instalacją niż ja to może być jeszcze z podspodu autka kilka do odkręcenia
UWAGA u mnie tylko 2 śruby trzymają zdeżak reszta trzyma belkę od haka
tak w skrucie jak by co pisz
ja niedawno montowałem hak do benzynki mojej
i tak należy całyżrodek bagażnika rozbebeszyć lewy i prawy boczek po czym będzie widać po lampami w sumie 4 nakrętki chyba 10 lub 12 odkręcamy wtedy zejdą plastiki pod lampami
w miejscach pod lampami masz srubę i dwie przy uszczelce razem 4 takie z dyżym łbem na krzyzowy śrubokręt
nadkole masz w sumie 3 wkręty na każdą stronę
i teraz w zależności jaki hak masz to powinno się dwie nakrętki od środka autka odkręcic jak masz jakąś inna instalacją niż ja to może być jeszcze z podspodu autka kilka do odkręcenia
UWAGA u mnie tylko 2 śruby trzymają zdeżak reszta trzyma belkę od haka
tak w skrucie jak by co pisz
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–