Halogeny – wymiana żarówki
Strona 1 z 1
Musisz zrobić coś takiego:

Później wyreguluj położenie lampy halogenowej przy użyciu śrubokręta oraz dolnej-prawej śruby, kręcąc nią w lewo/prawo (w lewo lampa idzie w górę, w prawo lampa się obniża).

Później wyreguluj położenie lampy halogenowej przy użyciu śrubokręta oraz dolnej-prawej śruby, kręcąc nią w lewo/prawo (w lewo lampa idzie w górę, w prawo lampa się obniża).
- Od: 14 kwi 2008, 19:17
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 '97 115 KM – była.
Jakiś czas temu próbowałem wyjąć halogen jako że obydwa od czasu do czasu lubią lekko przyparować w deszczowe dni, ściągnąłem ramkę plastikową i zabrałem się za odkręcanie śrubek jakie było moje zdziwienie gdy praktycznie nie dało się ich ruszyć a jedna się już całkowicie obrobiła a są na "krzyżak" rdza zrobiła swoje.. założyłem ramkę z powrotem i modle się aby żarówki w halogenach świeciły jak najdłużej bo jeśli się spali w którymś z nich to zderzak do ściągnięcia...
barszczu Powodzenia
barszczu Powodzenia
lucas83 napisał(a):Musisz zrobić coś takiego:
Szkoda, że obrazek nie działa bo właśnie padł mi prawy halogen i nie mam pojęcia jak dostać się do żarówki. Dodatkowo wszystko pewnie zapieczone i zardzewiałe...
Sonek napisał(a):Szkoda, że obrazek nie działa bo właśnie padł mi prawy halogen i nie mam pojęcia jak dostać się do żarówki. Dodatkowo wszystko pewnie zapieczone i zardzewiałe...
Zderzak do ściągnięcia i żarówki wymienione. już to przechodziłem nie jest tak źle.
Normalnie robi się tak: Ściągnij tą szarą ramkę z halogenu "delikatnie" i po rogach masz śrubki na krzyżak jeśli odkręcisz halogen masz w ręku ale zapewne obrobisz i nie ruszysz bądź odkręcisz do połowy obrobisz i będzie jeszcze gorzej. choć trzymam kciuki! Powodzenia 
Marne szanse, wkręcone są w ramkę metalową która jest znów przykręcona od środka do zderzaka więc metal-metal skorodowało amen. szkoda że nie pomyśleli i nie dali tam kołków plastikowych wtedy z nich śrubkę nawet po tylu latach by wykręcił..
Strona 1 z 1