wczoraj odkryłem, że mam ten sam problem. brak oświetlenia deski, brak postojowych tył/przód, brak przeciwmgielnych.
mam tylko długie i mijania.
UWAGA – jak włączam/wyłączam alarm (podpięty do postojowych, a nie kierunków) światła się włączają, podobnie podświetlenie deski. może być tak, żę bezpiecznik jest trafiony, a mimo to, przy włączaniu alarmu wszystko działa?
Brak świateł pozycyjnych i przeciwmgielnych tył.
1, 2
[edit]
nie ma u mnie takiego bezpiecznika "tail". szukałem wszędzie. po kolei sprawdzałem i zastępowałem nowym każdy z bezpiecznikow.
niczego nie podłączałem. wszystko chodziło aż do wczoraj.
to gdzie ten tns w xedosie?
nie ma u mnie takiego bezpiecznika "tail". szukałem wszędzie. po kolei sprawdzałem i zastępowałem nowym każdy z bezpiecznikow.
niczego nie podłączałem. wszystko chodziło aż do wczoraj.

to gdzie ten tns w xedosie?
Bezpiecznik się znalazł (jeden z 4 15A pod maską, ten skrajnie lewy), tylko nie wiem czy pomogło?
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc napisał(a):Bezpiecznik się znalazł (jeden z 4 15A pod maską, ten skrajnie lewy), tylko nie wiem czy pomogło?
u mnie on ma jakiś popieprzony opis, tak czy siak wymieniłem na nowy i dalej nic
w każdym razie dzięki krzysztof za pomoc.
Sprawdz miernikiem czy jest napięcie na tym bezpieczniku.
Jeśli nie masz schematu to chyba trzeba będzie podążać za przewodami do następnych elementów i sprawdzać czy tam jest napięcie.
U mnie jest to przekaźnik TNS ale czy u ciebie tak jest to nie mam pojęcia.
Jak włączam światła pozycyjne to słychać jak przekaźnik załącza się.
Gdyby nie było słychać to brak zasilania na cewce(12V lub masy).
Ale powtarzam, nie wiem czy u ciebie jest tak jak u mnie.
Jeśli nie masz schematu to chyba trzeba będzie podążać za przewodami do następnych elementów i sprawdzać czy tam jest napięcie.
U mnie jest to przekaźnik TNS ale czy u ciebie tak jest to nie mam pojęcia.
Jak włączam światła pozycyjne to słychać jak przekaźnik załącza się.
Gdyby nie było słychać to brak zasilania na cewce(12V lub masy).
Ale powtarzam, nie wiem czy u ciebie jest tak jak u mnie.
- Od: 3 maja 2006, 22:53
- Auto: Mazda 626 GF 1.8 FP 98r
b2 napisał(a):kabelek sie utlenił. 2 godziny szukania i 10 minut roboty
szczęście w nieszczęściu
Możesz już to zmienić:
mimo że kocham ten dźwięk, gdy kręcę go na dwójce, to zaczyna mnie powoli [tiiit] ten samochód
A co powiećie na taki przypadek
Założyłem sobie ostatnio żarówki pozycyjne na tylnych lampach , bo stare były spalone( 5W) .Póżniej zauważyłem, ze że kontrolka świateł się nie pali, jak zdejme którekolwiek 5W z tylnych lamp to jest ok. Numer ten sie nie udaje po zdjęciu np. ośw tablicy rej. Działa to jak swoista sygnalizacja przeciążenia prądowego tylko że czegoś takiego w samochodzie niema (chyba).Problem niby nie wielki ale baaaardzo wkur....
Jeśli urzekła cie ta historia napisz coś.
Założyłem sobie ostatnio żarówki pozycyjne na tylnych lampach , bo stare były spalone( 5W) .Póżniej zauważyłem, ze że kontrolka świateł się nie pali, jak zdejme którekolwiek 5W z tylnych lamp to jest ok. Numer ten sie nie udaje po zdjęciu np. ośw tablicy rej. Działa to jak swoista sygnalizacja przeciążenia prądowego tylko że czegoś takiego w samochodzie niema (chyba).Problem niby nie wielki ale baaaardzo wkur....
Jeśli urzekła cie ta historia napisz coś.
- Od: 1 kwi 2006, 21:23
- Auto: 626 2.0i '90 lpg
1, 2