Stopiny bezpiecznik licznika i spalony przewód od licznika

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez sepuuku » 16 lip 2015, 20:19

Witam mój problem polega na tym, że podczas jazdy przesłał działać licznik. Po sprawdzeniu bezpiecznika okazało się, że jest przepalony. Wymieniłem go po czym zacząłem sprawdzać czy wszystko działa. Zauważyłem, że z kratek wydobywa się dym. Po odłączeniu akumulatora i wyjęciu licznika okazało się, że spalił się przewód idący od licznika w kolorze czarno-żółtym oraz stopił się (nie przepalił) bezpiecznik od licznika. Po ponownym odpaleniu auta wszystko działa, nie chcę jednak tak jeździć, żeby nie spłonęła cała wiązka.
Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć od czego jest ten przewód? Wychodzi od prawej, dużej wtyczki w liczniku i rozdziela się na trzy przewody w tym samym kolorze.
Odkręciłem deskę, aby sprawdzić dokąd idzie przewód jednak wiązka idzie za nagrzewnicą i nie odkręcając jej nie mogę tego zrobić. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc, ewentualnie podesłać schemat elektryczny?
Auto to Mazda 626 Gf 1998r. 2.0 klimatronik
sepuuku

Postprzez sepuuku » 25 lip 2015, 13:56

Witam mialem trosze czasu i odnalazłem, że spalony przewód idzie do dwóch przekaźników z prawej strony komory silniki (od strony rozrządu). Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć od czego są te przekaźniki?
sepuuku