Brak światła przeciwmgielnego
Strona 1 z 1
Jak w tytule nie święci mi światło przeciwmgielne z tyłu. Do tej pory wszystko działało. Sprawdziłem żarówkę jest ok. Bezpieczniki też są ok, po wciśnięciu przycisku od świateł zapala się dioda na kokpicie ale światła nie ma. Gdzie szukać przyczyny a może ktoś ma schemat podłączenia tego światła jakie kable tak idą bo z tej kostki co się włącza światła to wychodzi ich chyba z 6.
Auta: Mitsubishi Galant 92 2.0, Toyota Celica 97 1.8, Mitsubishi Galant 97 2.0, Citroen Xantia 02 2.0 Hdi, Honda Accord 99 2.0, Toyota Celica 01 1.8, Mazda 626 2.0
- Od: 8 mar 2013, 15:03
- Auto: Mazda 626 99r. 2.0 B+G 136km GW
Była: Magdalena 626 GD 2.0i 90KM sedan Jest: Madzia 626 GW 2.0 FS 115KM 99r, Audi A6 3.0 Quattro Avant 02r
Bez Mazdy nie ma jazdy
Każde Porsche od Mazdy gorsze
Bez Mazdy nie ma jazdy
Każde Porsche od Mazdy gorsze
Dzięki za schematy, a wiązka idzie gdzieś pod tapicerką którędy dokładne macie jakieś foto?
Auta: Mitsubishi Galant 92 2.0, Toyota Celica 97 1.8, Mitsubishi Galant 97 2.0, Citroen Xantia 02 2.0 Hdi, Honda Accord 99 2.0, Toyota Celica 01 1.8, Mazda 626 2.0
- Od: 8 mar 2013, 15:03
- Auto: Mazda 626 99r. 2.0 B+G 136km GW
mam taki sam problem.
Ktoś na forum już mi sugerował że powodem może być instalacja elektryczna haka do przyczepki.
Jak kupiłem samochód światło działało natomiast przestało działać po użyciu przejściówki z gniazda "niemieckiego" na nasze. Jest tam podobno mikrowyłącznik, który odłącza tylne przecwmgielne gdy ciągniemy przyczepkę. Problem w tym, że odłączył je jakby na stałe:) Objawy: światło nie zapala się pomimo, że przekaźnik przy nogach kierowcy prztyka i daje napięcie, na zegarach zapala się ikonka światła. Bezpieczniki i żarówka są OK, pozostaje gniazdo albo coś innego. Jak do tej pory nie udało mi się problemu rozwiązać ale jak się okazuje używanie tylnego przeciwmgłowego światła nie jest obowiązkowe, wystarczą zwykłe pozycyjne także temat trochę odpuściłem.
Jestem bardzo ciekaw czy uda Ci się sprawę rozwiązać.
pzdr
Ktoś na forum już mi sugerował że powodem może być instalacja elektryczna haka do przyczepki.
Jak kupiłem samochód światło działało natomiast przestało działać po użyciu przejściówki z gniazda "niemieckiego" na nasze. Jest tam podobno mikrowyłącznik, który odłącza tylne przecwmgielne gdy ciągniemy przyczepkę. Problem w tym, że odłączył je jakby na stałe:) Objawy: światło nie zapala się pomimo, że przekaźnik przy nogach kierowcy prztyka i daje napięcie, na zegarach zapala się ikonka światła. Bezpieczniki i żarówka są OK, pozostaje gniazdo albo coś innego. Jak do tej pory nie udało mi się problemu rozwiązać ale jak się okazuje używanie tylnego przeciwmgłowego światła nie jest obowiązkowe, wystarczą zwykłe pozycyjne także temat trochę odpuściłem.
Jestem bardzo ciekaw czy uda Ci się sprawę rozwiązać.
pzdr
- Od: 3 cze 2011, 01:04
- Auto: 626 gf 2001 2.0 136km
Strona 1 z 1