Witam
od razu zaznaczam ze przedladalem forum dosc dokladnie ale nie wszystko mi pasuje wiec ...
Oswietlenie gorne lampki .. recznie moge zapalic niestety po otwarciu drzwi sie nie zapalaja..
podswietlenie stacyjki nie dziala
podswietlenie konsoli nied ziala
podswietlenie popielniczki.. nie wiem czy mam.. ale jezeli tak to tez nie dziala
przyciski szyb elektrycznych nie swieca .. nie wiem czy sa podswietlane..
natomiast zegarek swieci ; brzeczyk od swiatel brzeczy na zapalonych swiatlach podczas otwarcia drzwi ..
przycisk AC po wlqczeniu swieci
pozdrawiam
Tomek
Oswietlenie wnetrza nie wszystko dziala
Strona 1 z 1
Stacyjka, konsola srodkowa, popielniczka, przyciski od szyb wymien zarowki. Jezeli swiatlo nie zapala sie po otwarciu drzwi moze jest uszkodzona krancowka.
Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Mako dzieki.. posprawdzam zarowki..
natomiast co do krancowek.. wszystkie 4
???
tam nie ma jakiegos malego CPU co tym steruje ?
Pozdrawiam
natomiast co do krancowek.. wszystkie 4
tam nie ma jakiegos malego CPU co tym steruje ?
Pozdrawiam
Dzien bez usmiechu jest dniem straconym..
- Od: 12 paź 2013, 17:19
- Auto: Mazda 626 GW 99
2.0 116 KM
Tak jak Mako pisał sprawdź żarówki. Ale co do oświetlenia to się zastanawiam, zwłaszcza, że brzęczyk Ci dzwoni po otwarciu drzwi – sygnały z krańcówek wchodzą do CPU (jeśli dobrze pamiętam), może od CPU sygnał nie idzie do żarówek – jeśli idzie to sprawdź przełącznik przy lampkach (przy okazji sprawdzania żarówek)
Tu schemat do 99r (widzę, że masz ten sam model co ja)
http://chomikuj.pl/qrasiewicz/Schematy+Elektroniczne/*26bull*3b+SCHEMATY+elektryczne+osob*c3*b3wek/Mazda/MAZDA+626+1999,3125774375.pdf
powinno się zassać bez logowania\rejestracji
Tu schemat do 99r (widzę, że masz ten sam model co ja)
http://chomikuj.pl/qrasiewicz/Schematy+Elektroniczne/*26bull*3b+SCHEMATY+elektryczne+osob*c3*b3wek/Mazda/MAZDA+626+1999,3125774375.pdf
powinno się zassać bez logowania\rejestracji
Była: Magdalena 626 GD 2.0i 90KM sedan Jest: Madzia 626 GW 2.0 FS 115KM 99r, Audi A6 3.0 Quattro Avant 02r
Bez Mazdy nie ma jazdy
Każde Porsche od Mazdy gorsze
Bez Mazdy nie ma jazdy
Każde Porsche od Mazdy gorsze
Teraz przyszlo mi na mysl ze jezeli nie dziala oswietlenie po otwarciu drzwi oraz podswietlenie stacyjki to cos sie moglo stac w liczniku. Jak go demontowalem to po otwarciu drzwi nie bylo swiatla ani stacyjka nie byla pdswietlona. Doscisnij wtyczki.
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Fiat Panda 1.1
Tomiszu napisał(a):czyli na poczatek odkrecic licznik podociskac wtyczki i na odkreconym sprawdzic czy zaczelo dzialac
Tak, dwa wkrety na gorze obudowy i trzy trzymajace licznik. Jak to nie pomoze to juz nie wiem.
Fiat Panda 1.1
Panowie, temat raczej nie do ogarnięcia, borykam się z nim w tym dziale od maja i nic, zadnych podpowiedzi, więc albo mega problem , albo ludzie znający się na rzeczy mają gdzieś nasze prośby błagalne.....
Pozdrawiam Zbyszek
Pozdrawiam Zbyszek
- Od: 27 lut 2012, 22:23
- Auto: Obecnie:
Mazda 5 CR19 1.8 16v L8 116KM
Była:
Mazda 626 GW 2.0 16V FS2J 115 KM – 98r.
To nie do końca tak... Niedawno miałem problem ze wskaźnikiem paliwa. Również na forum o to pytałem. I powiem szczerze, że nikt tutaj, mimo najszczerszych chęci, nie mógłby mi pomóc w wykryciu usterki. Trzeba było "przekopać pół auta", żebym mógł się dowiedzieć, o co biega, a zdalnie nikt tego nie zrobi. Często pozostaje wziąć do ręki schemat (o dobry wcale nie jest łatwo, o czym się przekonałem), miernik i kilka wkrętaków, tudzież innych narzędzi, a następnie zabrać się do ciężkiej, własnoręcznie wykonanej, roboty. Jeżeli usterka zdarza się rzadko, a tym bardziej bardzo rzadko, i do tego nikt jej sam nie usunął, to jak ma pomóc? Nie gańcie od razu wszystkich, że niczego nie potrafią.
Artur
Strona 1 z 1