Lokalizacja przerywacza kierunkowskazu w Mazda 626 GF 2.0 115KM 2000r.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez reaverr » 30 sie 2013, 09:06

Witam.
Od paru dni szukam gdzie może być przerywacz kierunkowskazu. Przetstały mi działać kierunkowskazy i awaryjne, nie słychać również jak pracuje przekaznik z tego wynika ze prawdopodobnie jest to wina przerywacza. Sprawdzałem już pod kierownicą, pod schowkiem po stronie kierowcy, pod maską i w fusebox. Szukałem kostki z trzema wyjściami i napisem "flasher". Więc albo jest to w innym miejscu albo może być oznaczone w inny sposób.

Dzięki za pomoc :)
reaverr

Postprzez alk80 » 30 sie 2013, 09:14

nie jestem pewny ale chyba jest pod osłoną kolumny kierownicy
Avensis VersoObrazek
Forumowicz

Od: 24 lut 2008, 12:20
Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.

Postprzez slisman » 4 wrz 2013, 11:09

było w innym temacie:

Andrzej1971 napisał(a):miałem problem z lokalizacją przerywacza mimo opisu i zdjecia jakie tu znalazłem.
Przerywacz w 626 GW (w gf chyba też) wyglada inaczej jak ten ze zdjęcia – jest to szara kostka (z napisem flasher) ale dużo mniejsza od tej na zdjeciu. Znajduje się po lewej stronie od pedału sprzęgła u góry i przyczepiony jest do blaszki, na której sa również przyczepione 3 inne kostki. Aby to zdemontować warto odkręcić tą blaszkę – jedna nakrętka.
Ja miałem inaczej bo mam hak. Niemcy doczepili inna kostkę (tez przerywacz, ale napisy po niemiecku nic mi nie mówiły) z dodatkowym wyprowadzeniem na diode (zamocowaną na kokpicie) i do tej kostki podpieli kabelki. A oryginał czekał sobie niepodpiety na awarię tej niemieckiej kostki i właśnie go wykorzystałem.

Hej
Forumowicz

Od: 10 lut 2010, 15:49
Auto: Ford Explorer 4.0 SOHC V6 205 km