Wymiana lusterek 626 GF na Xedos TA

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez ZdzichuZ » 5 lip 2013, 18:28

Ponieważ często korzystam z ręcznego składania lusterek w GF- ce, zastanawiam się, czy można do niej przełożyć elektrycznie składane lusterka z Xedos 9 po ostatnim liftingu, takie jak w linku poniżej. Przede wszystkim – czy pasowało będzie mocowanie, po drugie – czy można w elektryce 626 pogrzebać tak, żeby zarówno podgrzewanie jak i elektryczna regulacja i podgrzewanie działało? No i pozostaje pytanie o przycisk – w panelu na drzwiach 626 nie ma zaślepki zamiast której można umieścić przycisk składania lusterek – gdzie więc najlepiej go zamontować. Ideałem byłoby podłączenie lusterek tak, żeby składały się wraz z zamykaniem drzwi z centralnego zamka, ale to już chyba wyższa szkoła jazdy.

Więc przede wszystkim – czy lusterka z poniższego linku od Xedos 9 pasują rozmiarem / mocowaniem do 626 GF?

http://allegro.pl/mazda-xedos-9-01r-lus ... 26764.html

Edit: siegu
Z tego co udało mi się ustalić, mocowanie od TA niestety nie pasują do GF. Udało mi się jednak znaleźć zamienniki lusterek do 626 z elektrycznym składaniem, regulacją i podgrzewaniem. Pozostaje pytanie o kwestię podłączenia, a dokładnie o przełącznik zespolony. Czy w GF była montowana jedna wersja przełącznika zespolonego, która obsłuży również elektryczne składanie, czy były montowane różne przełączniki? Jeżeli różne, to jak rozpoznać, który rodzaj jest zamontowany? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje :)
ZdzichuZ

PostTen post został usunięty przez siegu 9 lip 2013, 13:35.
Powód: Post pod postem.