Antenka od Radia 626GF Jak zablokować ?
1, 2
Może chodzi o to że w Sony jest osobne sterowanie automatyczną anteną i wzmacniaczem. W JVC może być tak że sterowanie anteną i wzmacniaczem odbywa się na jednym wyjściu no i raczej wątpię żeby dało się z tym coś zrobić.
jak chcesz to przespamowac to teflon w sprayu i powinno wytrzymać zime chyba ze jestes stałym bywalcem myjni automatycznych
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
W końcu się zebrałem i podjechałem do serwisu"uświadomiono mnie",że tylko w radioodtwarzaczach sony są dwa plusy który jeden jest odpowiedzialny za antenę,która po przełączeniu na odbiór radia,ona się dopiero wysuwa 
- Od: 27 cze 2010, 17:04
- Auto: Mazda 626 GF/GW DITD 2000rok,88kW
W poprzednim aucie miałem radio niezbyt znanej firmy CLAtronic USB/SD (bo tylko USB/SD preferuję). Gdy wstawiałem to radio antena która była automatyczna nie działała, siedziało jakieś stare radio na kasety. Po zmianie na nowe antena zaczęła się wysuwać po odpaleniu radia, więc może nie tylko Sony mają dwa plusy.
Osobiście uważam że antena wysuwana może to komfort bo jest ukryta gdy auto sobie stoi na parkingu, ale ja akurat niestety zapomniałem na myjni wyłączyć radia podczas mycia i szczotki po prostu mi ją połamały. Wymieniać mi się nie opłacało bo koszt wahał się od 170-200zł :/ Odpiąłem kostkę i denerwujący silniczek już nie wkurzał.
Osobiście uważam że antena wysuwana może to komfort bo jest ukryta gdy auto sobie stoi na parkingu, ale ja akurat niestety zapomniałem na myjni wyłączyć radia podczas mycia i szczotki po prostu mi ją połamały. Wymieniać mi się nie opłacało bo koszt wahał się od 170-200zł :/ Odpiąłem kostkę i denerwujący silniczek już nie wkurzał.
- Od: 29 lis 2011, 10:38
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 FS '99 + LPG KME
uwaga do takiego radia

kabelek sterujący wysuwaniem anteny jest koloru jasnobrązowego (kabelek przecięty na zdjęciu) W radiu tym jest tylko jedna kostka. Kabel niebiesko-czerwony to zasilanie radia.

Myślałem, że będzie można sterować długością wysunięcia antenki, ale niestety ta się całkowicie chowa albo wysuwa, pewnie trzeba by włącznik na zasilaniu zakładać ale to już za dużo roboty bo antena jest zasilana chyba z innego miejsca. Jednakże i tak jest fajnie bo można słuchać CD bez wysuniętej antenki a zmiana płyty nie powoduje jej chowania i wysuwania – nie wiem wogóle kto mógł wymyślić taką wkurzającą głupotę.

kabelek sterujący wysuwaniem anteny jest koloru jasnobrązowego (kabelek przecięty na zdjęciu) W radiu tym jest tylko jedna kostka. Kabel niebiesko-czerwony to zasilanie radia.

Myślałem, że będzie można sterować długością wysunięcia antenki, ale niestety ta się całkowicie chowa albo wysuwa, pewnie trzeba by włącznik na zasilaniu zakładać ale to już za dużo roboty bo antena jest zasilana chyba z innego miejsca. Jednakże i tak jest fajnie bo można słuchać CD bez wysuniętej antenki a zmiana płyty nie powoduje jej chowania i wysuwania – nie wiem wogóle kto mógł wymyślić taką wkurzającą głupotę.
- Od: 3 cze 2011, 01:04
- Auto: 626 gf 2001 2.0 136km
Dokładnie w JVC jedno sterowanie anteny i wzmacniacza.Więc wpiąłem przełącznik na wyjściu do anteny i sam steruję antena kiedy chce posłuchać radianiedzwiadek833 napisał(a):Może chodzi o to że w Sony jest osobne sterowanie automatyczną anteną i wzmacniaczem. W JVC może być tak że sterowanie anteną i wzmacniaczem odbywa się na jednym wyjściu no i raczej wątpię żeby dało się z tym coś zrobić.
- Od: 27 cze 2010, 17:04
- Auto: Mazda 626 GF/GW DITD 2000rok,88kW
1, 2