ternyk napisał(a):A czy ktoś wypróbował jakieś inne foteliki w kategorii 9-18 dla tego modelu Mazdy (tzn. z takimi pasami)?
Ja mam Ramatti venus comfort i nie narzekam.
www.mazdaspeed.pl
ternyk napisał(a):A czy ktoś wypróbował jakieś inne foteliki w kategorii 9-18 dla tego modelu Mazdy (tzn. z takimi pasami)?
ternyk napisał(a):przy ewentualnym zderzeniu klamra zachodząca na fotelik może go po prostu uszkodzić lub sama klamra się złamać. A szkoda, bo w kategorii 9-18 ten fotelik był najlepszy wg mnie.
A czy ktoś wypróbował jakieś inne foteliki w kategorii 9-18 dla tego modelu Mazdy (tzn. z takimi pasami)?
grzech_z napisał(a):No z tym złamaniem klamry to chyba troszkę przesadził. Ja mam VENUS RAMATTI 9-18 i klamra też dotyka podstawy fotelika ale nie zmniejsz wg mnie bezpieczeństwa. Szukałem fotelika, który można położyć a w tym przedziale wagowym niewiele jest fotelików dających taką możliwość. Ten ma wygodną regulację i gdy maluch odpływa nie ma problemu z położeniem go jedną ręką podczas jazdy. Kupowałem go rok temu i sprawuje się b. dobrze, nic się nie przeciera, dobrze wykonany, obicie nie poci dziecka tak jak poprzedni chiko.
onek napisał(a):Mój szkrab od 3 lat jeździ z Kiddy Comfort Pro, o którym pisałem wcześniej i jestem w 100% zadowolony. I gdybym miał wybierać pewnie jeszcze raz wybór padłby na ten fotel. Z kwestii eksploatacyjnych powiem, że jestem bardzo mile zaskoczony bo po takim okresie użytkowania sądziłem, że będę musiał go prac ... a tak naprawdę sławetna poduszka była jak na razie tylko kilka razy wycierana na mokro. Reszta czysta.
ternyk napisał(a): Zdaje się, że Kiddy Comfort Pro ma odchylaną podpórkę z tyłu tylko i ona przechyla fotelik – to troche za mało jak dla mnie, bo córka dużo śpi w aucie. Znalazłem też w necie fotelik Cybex Pallas (również 2, 2-Fix), który wygląda podobnie do Kiddy Comfort ale ma regulowaną pozycję leżacą jedną reką i to by mi bardzo pasowało. Też chciałbym go przymierzyć w mojej Mazdzie.
A jak się sprawuje ta podpórka zamiast pasów? Dziecko nie boi się? W lecie nie jest dziecku gorąco? Czy w zimie w grubszym ubranku nie ma problemów z dobrym zapięciem tej podpórki?
ternyk napisał(a):PS Właśnie dziś przechodziłem obok zaparkowanej na chodniku Mazdy 626 (GF, kombi),
Koniu25 napisał(a):Czy Ktoś rozwiązał problem z wyłączeniem poduszki?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6