Witam,
Rzecz dosyć błaha.
Dopiero po 2 latach od zakupu, zorientowałem się, że w moim egzemplarzu GW 1.8 nie ma wygłuszenia maski.
Zastanawiam się, nad kupieniem takiej na allegro.
I teraz pytanie – warto to wsadzać? Ma ktoś jakieś doświadczenia, czy troszkę wyciszę silnik, czy jest to rzecz raczej zbędna?
A jeśli tak, w jaki sposób mata jest zamontowana?
Dzięki za wszelkie sugestie ;–)
Wygłuszenie maski – czy warto montować.
Strona 1 z 1
- Od: 28 mar 2012, 11:06
- Auto: Mazda 626 GW 2000, 1840 cm3 benz.
U siebie też nie miałem tego wygłuszenia – również silnik 1840. Kupiłem używane, z przesyłką ok. 120 zł. Na pewno silnik jest cichszy, gdy stoi się na zewnątrz, a w środku niewiele to poprawia. Może jest odrobinę ciszej.
Mocuje się wygłuszkę bardzo prosto, na spinki wciskane w profile maski.
Jak nie miałem wygłuszenia, to zimą szybko topił się z maski śnieg i lód, teraz topi się bardzo wolno.
Osobiście, gdybym wiedział to co teraz, to już bym nie kupował. Lepiej za te pieniądze kupić coś innego do auta. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam.
Mocuje się wygłuszkę bardzo prosto, na spinki wciskane w profile maski.
Jak nie miałem wygłuszenia, to zimą szybko topił się z maski śnieg i lód, teraz topi się bardzo wolno.
Osobiście, gdybym wiedział to co teraz, to już bym nie kupował. Lepiej za te pieniądze kupić coś innego do auta. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam.
- Od: 8 sty 2012, 16:34
w 1.8 nie ma wygłuszenia i naprawdę nie warto tego kupować. Jeśli komuś wydaje się, że jest coś lepiej/ciszej, to tylko placebo niestety. 
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
tadziomaru1 napisał(a):w 1.8 nie ma wygłuszenia i naprawdę nie warto tego kupować. Jeśli komuś wydaje się, że jest coś lepiej/ciszej, to tylko placebo niestety.
no i jeszcze +0,5kg do wagi
lepiej kupić sobie 4 flaszki i wyciszyć się od środka

O to chodzi, o to chodzi... 
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
2.0 miały 1.8 nie
ja swoja zanabyłem za przysłowiowe piwo ale poza psycho tuningiem to różnica nie jest odczuwalna
ja swoja zanabyłem za przysłowiowe piwo ale poza psycho tuningiem to różnica nie jest odczuwalna
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
Strona 1 z 1