Witam.
W mojej Madzi 626 GF 1,8 16V czuć benzynę na zewnątrz auta szczególnie z tyłu, w środku to praktycznie nie czuć. Bak wygląda na ok, żadnych plam pod autem nie ma. Pod siedzeniami z tyłu po odkręceniu pokrywy czuć tą benzynę, ale nie ma żadnych śladów żeby coś było mokre. Może miał ktoś podobny przypadek albo ktoś wie gdzie szukać.
Czuć Etylinę 626 GF 1,8 16V
Strona 1 z 1
Bez dokładnych oględzin zbiornika się nie obejdzie – bezwzględniej kanał lub podnośnik. Być może to początki sączenia się benzyny na spawie a być może puściły uszczelki. Jak jest mało paliwa w zbiorniku, wycieki będą minimalne – zatankuj powyżej 20-25 litrów i popatrz pod samochód. Są na forum dobrzy specjaliści – zapewne dostaniesz kilka rad ale i
forum.

- Od: 28 sty 2011, 22:10
- Auto: Mazda 626 GW, poj. 2,0 benzyna, 1998 r.
majkerro napisał(a):Witam.
W mojej Madzi 626 GF 1,8 16V czuć benzynę na zewnątrz auta szczególnie z tyłu, w środku to praktycznie nie czuć. Bak wygląda na ok, żadnych plam pod autem nie ma. Pod siedzeniami z tyłu po odkręceniu pokrywy czuć tą benzynę, ale nie ma żadnych śladów żeby coś było mokre. Może miał ktoś podobny przypadek albo ktoś wie gdzie szukać.
a czy czuć ją zawsze czy na zimnym silniku z wydechu ?
- Od: 11 lut 2011, 17:50
- Auto: Mazda 626 GF 1,8 90KM "Czerwona Landryna"
Witam.
Przeważnie było czuć, na zimno z tyłu auta. Ale po tym jak zrobiłem konserwację spodu w sobotę (30.06.2012) zapach Etyliny ustał. Auto było 2 dni u mechanika i tam nic nie stwierdzili, żadnych wycieków ani zapachu etyliny. Mam pojeździć i za jakieś 2 tygodnie zobaczyć pod spodem czy nigdzie nie widać wycieku. A co z tym wydechem na zimnym silniku?
Przeważnie było czuć, na zimno z tyłu auta. Ale po tym jak zrobiłem konserwację spodu w sobotę (30.06.2012) zapach Etyliny ustał. Auto było 2 dni u mechanika i tam nic nie stwierdzili, żadnych wycieków ani zapachu etyliny. Mam pojeździć i za jakieś 2 tygodnie zobaczyć pod spodem czy nigdzie nie widać wycieku. A co z tym wydechem na zimnym silniku?
- Od: 6 paź 2009, 09:33
- Auto: Mazda 626GF`98r,1,8 16V, 77KW
majkerro zdejmij plastiki w nadkolu które osłaniają rurki wlewu paliwa i tam się dobrze przyjrzyj, pewnie będziesz miał przerdzewiałą taką cienką rurkę chyba to się fachowo nazywa przelewowa. Przerabiałem to ostatnio u siebie, pomogła wymiana na całą rurę
, paliwo było czuć bardzo wyraźnie , mam wrażenie że nawet miało to wpływ na zużycie paliwa, ale u mnie ta cieńsza rurka nie istniała, była przerdzewiała na całym obwodzie przy samym wlewie paliwa.
- Od: 20 lip 2008, 11:23
- Auto: Mazda 6 GY 2.0B 2005
Strona 1 z 1