Jakiej firmy macie szyby??

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Marko91 » 10 cze 2012, 22:13

Zastanawia mnie fakt że boczne szyby Nippon zdaje się są a przednia Carlex.. z tym że po szperaniu w googlach wygląda jakby wstawiali na montażu Carlexy, chociaż dziwne to by było.. żadnego napisu Mazda na szybach nie ma, byłem pewien że szyba wymieniana a teraz tak do końca pewien nie jestem, co sądzicie? Jakiej firmy macie szybki <serduszka>

znalazłem coś takiego ;)

Aftermarket Auto Glass
Carlex manufactures original auto glass parts for many Nissan, Ford, Mazda, Volkswagen, Subaru, and Kia vehicles. The same products supplied to the assembly line are sold in the aftermarket as top quality replacement parts.
Carlite replacement glass for Ford, Lincoln and Mercury applications is made to the same exacting standards as the original products, so it’s no wonder Ford Motor Company recommends only one name in replacement glass, Carlite. Demand Carlite glass for your next auto glass replacement.

tłumacz wujka google

Carlex produkuje oryginalne części szyb samochodowych dla wielu Nissan, Ford, Mazda, Volkswagen, Subaru, Kia i pojazdów. Te same produkty dostarczane do linii montażowej są sprzedawane na rynku wtórnym jak najlepszych jakości części zamiennych.
Szkło wymiana Carlite dla Ford, Lincoln i aplikacji Merkurego jest mowa o samych standardów jak oryginalnych produktów, więc to nic dziwnego, Ford Motor Company zaleca tylko jedno nazwisko w szkle zastępczej, Carlite. Popyt szkła Carlite do następnej wymiany szyb samochodowych.
Forumowicz

Od: 21 sie 2010, 16:58
Auto: Była Mazda 626 GE Comprex
Jest 626 GF 2.0 FS 01'r

Postprzez alk80 » 11 cze 2012, 13:54

szyba – część zamienna, wystarczy byle kamyczek żeby sobie zafundować nową szybę, czym tu się przejmować

głowy nie dam, ale chyba miałem na starej szybie znaczek mazdy, od 3 lat mam nordglass i ubezpieczenie szyb, co szczerze polecam :D
Avensis VersoObrazek
Forumowicz

Od: 24 lut 2008, 12:20
Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.

Postprzez Marko91 » 11 cze 2012, 16:40

no tak ale coś mi dało do myślenia że tylna też carlexu, mi tam to nie rzutuje ale chciałem po prostu wiedzieć, i niby wychodzi że na montażu wsadzali Carlex szyby.
Forumowicz

Od: 21 sie 2010, 16:58
Auto: Była Mazda 626 GE Comprex
Jest 626 GF 2.0 FS 01'r

Postprzez alk80 » 11 cze 2012, 17:59

widać Nippon robi(ł) dla Mazdy szyby hartowane a Carlex szyby klejone hartowane

a mało kto wie, że gdzieś w Polsce robione są szyby min dla Fiata, Forda, Opla i to nie takie zwyczajne a np przednie podgrzewane elektrycznie, z antenami AM/FM i GPS i z wszelkiego rodzaju czujnikami
Polak potrafi :)
Avensis VersoObrazek
Forumowicz

Od: 24 lut 2008, 12:20
Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.

Postprzez siegu » 11 cze 2012, 18:00

Marko91 napisał(a):Nippon zdaje się są a przednia Carlex

Z tego co wiem i sprawdzałem obie marki były dawane na pierwszy montaż. Ja dla przykładu tylko tylną mam Carlex bo przednią poprzedni właściciel wymienił na zamiennik a pozostałe Nippon.
Moderator

Od: 27 sie 2007, 18:08
Auto: RX8 HP
626 GF FS
Infiniti M37x
Mitsubishi Colt Cz3