Dzisiaj czekaja na Ślubna bawiac sie guziczkami natrafilem na ciekawa opcje, po wcisnieciu przycisków SELECT i SET na wylaczonym zaplonie i przekreceniu zaplonu pojawily sie trzy opcje niepodpisane jedna pokazala na poczatku ---- druga to 15.4 spadlo w czasie jazdy do 14.9 a kolejna zaczela cos odliczac w czasie jazdy ktos wie co to moze byc?
Dodatkowe funkcje komputera pokładowego 626 GF
Strona 1 z 1
Było już kiedyś na forum.
Tam są trzy opcje do przełączenia. Wiem, że druga opcja to najprawdopodobniej ilość pozostałego paliwa w baku. Natomiast dwie pozostałe są dla mnie niewiadome
Jak wciśniesz RESET + SELECT i przekręcisz kluczyk, to możesz sobie skalibrować wskaźnik średniego zużycia paliwa w zakresie od -15 do +15 (najprawdopodobniej skala jest w procentach). Ustawienie zatwierdzasz klawiszem SET.
Tam są trzy opcje do przełączenia. Wiem, że druga opcja to najprawdopodobniej ilość pozostałego paliwa w baku. Natomiast dwie pozostałe są dla mnie niewiadome
- Od: 14 kwi 2008, 19:17
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 '97 115 KM – była.
Hmm.. ciekawe. Sprawdzę to dzisiaj u siebie w GF'ce, może będzie coś na ten temat w książeczce serwisowej (chociaż wątpię). Jak było już kiedyś na forum to warto by odkopać i wrzucić tu przekierowanie.

szukalem ale nie znalazlem
ciekawe do czego jest ten licznik ktory bije szybko w zaleznosci od predkosci moze byc ze zlicza impulsy z czujki abs?
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
może będzie coś na ten temat w książeczce serwisowej (chociaż wątpię)
W książce nie ma na ten temat ani słowa (a szkoda, bo powinno być to udokumentowane).
Jak było już kiedyś na forum to warto by odkopać i wrzucić tu przekierowanie.
Tam nie było nic więcej napisane niż to, co przytoczyłem tutaj
do czego jest ten licznik ktory bije szybko w zaleznosci od predkosci moze byc ze zlicza impulsy z czujki abs?
Też pomyślałem o tym
- Od: 14 kwi 2008, 19:17
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 '97 115 KM – była.
Trzy funkcje:
1.ilosc spalanego paliwa w danej chwili – l/100km
2.ilosc paliwa w baku do konca – km
3.srednie spalanie auta – l/100km
po wlaczeniu tak jak wyzej pokazywaliscie
1.------
2.0.0
3.jakies liczenie
1.ilosc spalanego paliwa w danej chwili – l/100km
2.ilosc paliwa w baku do konca – km
3.srednie spalanie auta – l/100km
po wlaczeniu tak jak wyzej pokazywaliscie