Jestem nabywcą mazdy 626 kombi typ B 2000r.
Moje pytanie jest takie: czy moge wsadzić tylna kanapę (siedzisko + oparcie) do swojej mazdy, z mazdy 626 2000r. kombi typ A? Czy da się zamontować czy nie da?
Zależy mi na środkowym pasie 3-punktowym (występuje w kombi typ A, podział 1/3-2/3). W moim kombi typ B (podział tylnej kanapy 1/2-1/2 – pas środkowy jest 2-punktowy. Mam namierzone takie siedzenie kompletne, lecz potrzebuje dorady gdyż nie ma sensu wydawać na darmo pieniędzy.
Wymiana tylnej kanapy – typ A na typ B
Strona 1 z 1
rafulia_2006ee, a czy w łaskawości swojej mógłbyś zapoznać się z regulaminem i poprawnie nazwać temat?
Poza tym pierwszy raz spotykam się na tym forum z oznaczeniem jakiego używasz "typ A/typ B". Możesz trochę jaśniej?
Poza tym pierwszy raz spotykam się na tym forum z oznaczeniem jakiego używasz "typ A/typ B". Możesz trochę jaśniej?
okej zaraz sie zabiore za regulamin,
typ A typ B w instrukcji mazdy jest bardzo szczegółowo opisany; polega to na różnicy tylnych siedzeń, a dokładnie ich podziale , typA 1/3-2/3, typB pół na pół
typ A typ B w instrukcji mazdy jest bardzo szczegółowo opisany; polega to na różnicy tylnych siedzeń, a dokładnie ich podziale , typA 1/3-2/3, typB pół na pół
- Od: 14 gru 2007, 11:10
dobra rezygnuje z walki z tobą na symbole i przecinki – wygrałeś i gratuluje; nie zakrzątaj sobie więcej głowy – pozdrawiam
Czy to takie trudne nazwać poprawnie temat? Mając w regulaminie przykłady?
I dlaczego w taki dziwny sposób odbierasz to co piszę?
Po prostu zwróciłem uwagę że temat jest nazwany "niejasno".
Nie mogłeś tego nazwać np.
Mazda 626 GW
Takie trudne?
I dlaczego w taki dziwny sposób odbierasz to co piszę?
Po prostu zwróciłem uwagę że temat jest nazwany "niejasno".
Nie mogłeś tego nazwać np.
Mazda 626 GW
Takie trudne?
dzieki za podpowiedź formowania tematu, na pewno jest to dla mnie wskazówka na przyszłość;
powiem szczerze że to co ty napisałeś jest o niebo bardziej zrozumiałe od moich wypocin... ;–)
jakby co to czekam na pomoc w sprawie typ B na typ A
powiem szczerze że to co ty napisałeś jest o niebo bardziej zrozumiałe od moich wypocin... ;–)
jakby co to czekam na pomoc w sprawie typ B na typ A
Nie wiem czy będzie pasować
Z tego co się orientuje
kanapa typ A ma środkowy pas 3 punktowy prawda, ale nie jest przesuwana i nie ma regulowanego oparcia
kanapa typ B ma środkowy pas 2 punktowy prawda ale przesuwa się do przodu o 16 cm co powoduje powiększenie przestrzeni bagażowej o jakieś 80l i można rozłożyć oparcie do tyłu (podróżować w pozycji prawie półleżącej)
Wiec trzeba sprawdzić czy mocowania kanap w obu przypadkach są takie same , ale może być z tym problem, a jeśli będzie pasować to zostaje jeszcze wybór z czego zrezygnować 3 punktowy pas czy przesuwana kanapa z regulowanym oparciem.
Z tego co się orientuje
kanapa typ A ma środkowy pas 3 punktowy prawda, ale nie jest przesuwana i nie ma regulowanego oparcia
kanapa typ B ma środkowy pas 2 punktowy prawda ale przesuwa się do przodu o 16 cm co powoduje powiększenie przestrzeni bagażowej o jakieś 80l i można rozłożyć oparcie do tyłu (podróżować w pozycji prawie półleżącej)
Wiec trzeba sprawdzić czy mocowania kanap w obu przypadkach są takie same , ale może być z tym problem, a jeśli będzie pasować to zostaje jeszcze wybór z czego zrezygnować 3 punktowy pas czy przesuwana kanapa z regulowanym oparciem.
właśnie właśnie, no więc właśnie dzisiaj też to zaczęło docierać do tej mojej tempej pały, kto wie czy ten typ B nie ma nawet więcej zalet aniżeli wad, jak mój młody se kimnął w aucie to jednym rychem oparcie opuszczone do tyłu i spał jak złoto ;–)
Dla mnie tyb B jest lepszy sprawdził się w długiej trasie z dziećmi i bagażem.
A środkowego pasa nie używam bo tak naprawdę jak często jedziemy w długiej trase w 5 osób – ja akurat wcale.
Poza tym nie każdy moze pochwalić się taką przesuwaną praktyczną kanapą w swoim aucie.
A środkowego pasa nie używam bo tak naprawdę jak często jedziemy w długiej trase w 5 osób – ja akurat wcale.
Poza tym nie każdy moze pochwalić się taką przesuwaną praktyczną kanapą w swoim aucie.
Szkoda, że nie ma skrzyżowania typu A z B: przesuwanej kanapy i opuszczanych oparć z podziałem 1/3 – 2/3.. Lub chociaż środkowego otworu na narty tak jak jest np. w Oplach. Jak włożę narty, to z tyłu zostaje miejsce tylko dla jednej osoby.
- Od: 7 mar 2006, 18:03
- Auto: Mazda 626 GW 1,8i 98r. LPG SGI
Witam,
odświeżam wątek
Od roku jestem szczęśliwą posiadaczką Mazdy 626 kombi diesel 1999 z kanapą typu B, czyli przesuwaną, ale z biodrowym pasem środkowym. Do tej pory mi to nie przeszkadzało, a autko sprawuje się super. Teraz jednak pojawił się problem zamontowania 3 fotelików z tyłu no i przydałby się pas poprzeczny na środku czyli jak wynika z wcześniejszych wypowiedzi kanapa typu A. Przeszukiwałam allegro w poszukiwaniu takowej kanapy z kombi no i jak na razie wszystkie, które znalazłam były wymontowane z HB a nie z kombi.
Bardzo proszę o pomoc, czy ktoś z Państwa wymieniał kanapę w 626 kombi z 99? Czy można włożyć tą z HB? Wiem, że nie będzie się przesuwała, ale to nie jest dla mnie problemem. Ważniejsze jest dla mnie zachowanie obecnego auta z możliwością zamontowania 3ciego fotelika.
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
Dorota
odświeżam wątek
Od roku jestem szczęśliwą posiadaczką Mazdy 626 kombi diesel 1999 z kanapą typu B, czyli przesuwaną, ale z biodrowym pasem środkowym. Do tej pory mi to nie przeszkadzało, a autko sprawuje się super. Teraz jednak pojawił się problem zamontowania 3 fotelików z tyłu no i przydałby się pas poprzeczny na środku czyli jak wynika z wcześniejszych wypowiedzi kanapa typu A. Przeszukiwałam allegro w poszukiwaniu takowej kanapy z kombi no i jak na razie wszystkie, które znalazłam były wymontowane z HB a nie z kombi.
Bardzo proszę o pomoc, czy ktoś z Państwa wymieniał kanapę w 626 kombi z 99? Czy można włożyć tą z HB? Wiem, że nie będzie się przesuwała, ale to nie jest dla mnie problemem. Ważniejsze jest dla mnie zachowanie obecnego auta z możliwością zamontowania 3ciego fotelika.
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
Dorota
-
dorini
Nie pasuje. Są zupełnie inaczej skonstruowane.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Strona 1 z 1