Lista podzespołów Tempomatu 626 GF
Strona 1 z 1
Witam. Chciał bym żeby ktoś kompetentny w tym temacie wypisał mi wszystkie podzespoły Tempomatu. Mam mazde 626 gw z 98 roku która fabrycznie nie posiada Tempomatu i zgłosił się do mnie człowiek, który ma mazde 626 gf z tego samego rocznika w której Tempomat jest. Tylko że ani on, ani ja do końca nie wiemy jakie części będą mi potrzebne do poprawnego działania urządzenia.
Pozdrawiam, Przemek
- Od: 2 lip 2009, 07:02
- Auto: Mazda 626 GW 1998 2000cc
Gdybym miał taką możliwość z pewnością bym to zrobił zanim napisał bym moją prośbę. Tylko że obecnie mam bardzo utrudniony dostęp do komputera i korzystam tylko z komórki a nie jest to smartphon żebym mógł otwierać pliki .pdf dlatego proszę by ktoś kto się na tym zna mi pomógł 
Pozdrawiam, Przemek
Na pewno będziesz potrzebował:
– sterownik tempomatu (moduł sterujący)
– właściwy tempomat (siłownik)
– manetkę do sterowania tempomatem (przy kierownicy)
– okablowanie, przewody, uchwyty itp.
A co poza tym? To pytanie to osób, które być może montowały kiedyś coś takiego u siebie
– sterownik tempomatu (moduł sterujący)
– właściwy tempomat (siłownik)
– manetkę do sterowania tempomatem (przy kierownicy)
– okablowanie, przewody, uchwyty itp.
A co poza tym? To pytanie to osób, które być może montowały kiedyś coś takiego u siebie
- Od: 14 kwi 2008, 19:17
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 '97 115 KM – była.
Właściwy moduł? A to jeśli wszystko będzie wyciągane z gf z tego samego roku i z tym samym silnikiem to coś może nie pasować? I czy Tempomat korzysta z danych ecu czy to całkiem samodzielne urządzenie? Szczerze mówiąc to najbardziej bym chciał żeby ktoś kto już temat przerabiał za jakiś dobry trunek wpadł ze mną w auto, wymontował zemną to draństwo od dawcy i pomógł mi to odrazu zamontować i uruchomić w moim aucie. Przynajmniej nie obyło by się bez przykrych niespodzianek
był by ktoś chętny może?
Pozdrawiam, Przemek
Właściwy tempomat (siłownik) – miałem na myśli urządzenie jako takie, które "odwala czarną robotę", czyli steruje linką od gazu 
O ile dobrze kojarzę, to jest tylko jeden rodzaj tempomatu w GF, więc wystarczy, że wyciągniesz go z jakiegokolwiek egzemplarza (oby był sprawny oczywiście). Tempomat korzysta z kilku sygnałów, na pewno bierze też coś z ECU. Myślę, że przy odrobinie szczęścia możesz mieć u siebie gotowe miejsca na montaż odpowiednich elementów
O ile dobrze kojarzę, to jest tylko jeden rodzaj tempomatu w GF, więc wystarczy, że wyciągniesz go z jakiegokolwiek egzemplarza (oby był sprawny oczywiście). Tempomat korzysta z kilku sygnałów, na pewno bierze też coś z ECU. Myślę, że przy odrobinie szczęścia możesz mieć u siebie gotowe miejsca na montaż odpowiednich elementów
- Od: 14 kwi 2008, 19:17
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 '97 115 KM – była.
o ile wiem to wersje z tempomatem maja rownierz abs i tcs, wersje bez zwykle tylko abs albo brak
pytanie czy to nie jest powiazane ?
pytanie czy to nie jest powiazane ?
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
A ja mam abs i tcs – do silników 2.0 w wersji gw jedno i drugie było w seryjnej produkcji, Tempomat był niestety w opcji. Czy coś jeszcze wchodzi w skład Tempomatu? Jakieś czujniki przy hamulcu i sprzęgle i pedale gazu? Coś czytałem jeszcze o jakimś przekaźniku tylko co to za przekaźnik i gdzie się znajduje?
Pozdrawiam, Przemek
Strona 1 z 1