Witam
Mam problem z opuszczaniem elektrycznej przedniej szyby pasażera.
Opuszczałem szybę ale doszła tylko do połowy wysokości. Próbowałem opuścić dalej włącznikiem zamontowanym na drzwiach kierowcy a następnie pasażera – nie udało się. Podniosłem szybę i dalej już nie poszła. Stanęła na szczęście zamknięta, lecz nie ma możliwości opuszczenia.
Czytałem na forum że na stykach może coś nie działać, zdjąłem, popsiukałem WD40 ale efektu nie ma.
Nie ma żadnego dźwięku z tej szyby.
Czy może to być wina niesprawnego przekaźnika ? Gdzie go mogę znaleźć i jak sprawdzić czy jest ok ?
Pozdrawiam
opuszczanie elektrycznej szyby – nie działa
Strona 1 z 1
Witam
Jeśli można to się podczepię do tematu, bo mam podobny problem tylko że trochę odwrotnie.
Mi nawala przednia szyba od kierowcy. Tylko że u mnie opuszcza się w miarę sprawnie, nie raz się podnosi też
Tylko że nie raz się podnosi tylko do połowy co raz wolniej i staje a czasami nawet zamiast w górę to idzie w dół. Dodam też że w takich sytuacjach zostawiam auto na pół godz. i po powrocie szyba się podnosi normalnie do końca. Pozdrawiam
Jeśli można to się podczepię do tematu, bo mam podobny problem tylko że trochę odwrotnie.
Mi nawala przednia szyba od kierowcy. Tylko że u mnie opuszcza się w miarę sprawnie, nie raz się podnosi też
- Od: 15 lip 2011, 03:06
ecik9 napisał(a):Gdzie go mogę znaleźć i jak sprawdzić czy jest ok ?
Najpierw musisz sprawdzić czy dochodzi zasilanie. Czyli dostajesz sie do włacznika, właczasz stacyke na pozycje ON i sprawdzasz czy dochodzi prąd. Jak jest to musisz sprawdzić czy na silniku dochodzi prąd. Jak tam tez jest prąd to na dobrą sprawe silniczek do wymiany bo nie weim czy dobierzesz szczotki lub ktoś ci bedzie np. przewijał taki slinczek (może spalony)
Na początek wyczyść prowadnice. Te co są w środku drzwi i na zewnątrz. Przesmaruj. Jak to poskutkuje to fajnie. Jak nie to może być problem z dopływem prądu czyli styki zaśniedziałe (do czyszczenia) lub silniczek się kończy (do wymiany)coco-jumbo napisał(a):Tylko że nie raz się podnosi tylko do połowy co raz wolniej i staje a czasami nawet zamiast w górę to idzie w dół.
Only japanise technik...
Strona 1 z 1