elektyczne szyby tył, przekładka
Strona 1 z 1
witam
mam wersje GF z szybami elektrycznymi z przodu. chciałbym sobie zrobić na tyle elektryczne oczywiście na oryginalnych rzeczach mazdy.
czy orientuje sie ktoś czy są może przeprowadzone już kable w tylnych drzwiach do eklektycznych szyb ? tak samo jak sie ma rzecz przy komputerze pokładowym że kable już są tylko wystarczy "przepiąć" wtyczke i cieszymy sie komputerem.
pzdr.
mam wersje GF z szybami elektrycznymi z przodu. chciałbym sobie zrobić na tyle elektryczne oczywiście na oryginalnych rzeczach mazdy.
czy orientuje sie ktoś czy są może przeprowadzone już kable w tylnych drzwiach do eklektycznych szyb ? tak samo jak sie ma rzecz przy komputerze pokładowym że kable już są tylko wystarczy "przepiąć" wtyczke i cieszymy sie komputerem.
pzdr.
- Od: 19 wrz 2010, 10:06
- Auto: Mazda Xedos 6
powinny byc, ale najprosciej to zdjac boczek w drzwiach i zobaczyc.
W autach zazwyczaj sa "dodatkowe" kabelki i zlaczki, bo pozniej ciezko byloby doposazyc dany egzemplarz pod indywidualne zamowienie klienta
W autach zazwyczaj sa "dodatkowe" kabelki i zlaczki, bo pozniej ciezko byloby doposazyc dany egzemplarz pod indywidualne zamowienie klienta
SZUKAM DODATKOWEJ PRACY – KAT "B" I "C" KURS NA PRZEWOZ RZECZY. POMOC W REMONTACH !! MEBLE NA WYMIAR !!
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
Są kable kiedyś sprawdzałem przy wymianie głośników tak że nie jest źle 
tak że wymieniasz 2 boczki przełącznik szyb x4 do drzwi kierowcy zakładasz 2 podnośniki el. zamiast mechanizmu na korbke i powinieneś się cieszyć el.szybami z tyłu
"To taka wersja optymistyczna Mazda lubi zaskakiwać
"
tak że wymieniasz 2 boczki przełącznik szyb x4 do drzwi kierowcy zakładasz 2 podnośniki el. zamiast mechanizmu na korbke i powinieneś się cieszyć el.szybami z tyłu
"To taka wersja optymistyczna Mazda lubi zaskakiwać

Radex jak zwykle zmęczony

VeryCoolMan napisał(a):tak że wymieniasz 2 boczki przełącznik szyb x4 do drzwi kierowcy
Radex napisał(a):no i wtedy wypadałoby jeszcze dokupić guziczki do sterowania (+ blokowanie) tylnych szyb z miejsca kierowcy
macieju napisał(a):no dzięki kolego
w sobotę jak będę miał czas to może robione boczek i zobaczę czy siedzą w nich kable do szyb i napisze
pzdr.
jak skonczył się proces wymiany całego 'osprzętu' do elektryki szyb drzwi tył? są przewody? jak z zamontowaniem podnoszenia szyb?
Pzdr.
- Od: 16 mar 2011, 18:53
- Auto: Mazda 626 '99 STV
1,8 – biedne 90KM
Hej mam pytanie czy jest taka możliwość montażu opuszczanych elektrycznie szyb tylko sam przód
na dzień dzisiejszy posiadam tylko korbki a chciałbym zmienić czy kupując zestaw podnośników i sterownika podłączę bez problemu czy będzie kłopot
na dzień dzisiejszy posiadam tylko korbki a chciałbym zmienić czy kupując zestaw podnośników i sterownika podłączę bez problemu czy będzie kłopot
- Od: 15 wrz 2008, 22:06
- Auto: Mazda 626 GF 1,8 16v hatchback
Witam, jestem w trakcie zmiany szybek z tyłu z korbki na elektrykę (gw '98) i:
– kabli z tyłu nie mam takich żeby przypiąć przyciski i siłownik
– są też potrzebne kable z przodu od strony kierowcy, jeśli chce się sterować tylnymi szybkami.
Na razie zmieniłem tylko kable z przodu i panel przycisków do ster. szybkami
Jak naciskam sterowanie tylnych to korbki nie chcą się kręcić
Aha jeszcze potrzeba przyciski do tyłu do sterowania szybami
Wymieniam też tapicerkę drzwi z tyłu żeby nie było "dziurek" po korbkach i co najważniejsze są dziurki na guziczki.
to tyle, jak wymienię całość podzielę się z wami.
– kabli z tyłu nie mam takich żeby przypiąć przyciski i siłownik
– są też potrzebne kable z przodu od strony kierowcy, jeśli chce się sterować tylnymi szybkami.
Na razie zmieniłem tylko kable z przodu i panel przycisków do ster. szybkami
Jak naciskam sterowanie tylnych to korbki nie chcą się kręcić

Aha jeszcze potrzeba przyciski do tyłu do sterowania szybami
Wymieniam też tapicerkę drzwi z tyłu żeby nie było "dziurek" po korbkach i co najważniejsze są dziurki na guziczki.
to tyle, jak wymienię całość podzielę się z wami.

- Od: 18 mar 2008, 03:07
- Auto: 626 2,0 diesel gw '98 zielony
witam dzisiaj wreszcie zamontowałem w mojej Mazdzie elektryczne szybki na przód wymiana bardzo prosta
tylko podmieniłem w drzwiach wiązkę przewodów dzięki za wskazówki i porady
zostało mi jeszcze montaż lusterek elekt. i montaż elekt. szyb z tyłu pozdrawiam
tylko podmieniłem w drzwiach wiązkę przewodów dzięki za wskazówki i porady
zostało mi jeszcze montaż lusterek elekt. i montaż elekt. szyb z tyłu pozdrawiam
Witam pytanie moje jest takie posiadam juz cześci na wymiane siłowników szyb z korbki na elektrycne opuszczane w instalacja jest już w dzwiach tylko podłączyć jest tu małe ale ponieważ chodzi mi dokładnie o panel sterujący na allegro znalzłem dwa rodzaje
jedna ma wejscie na trzy kostki
jak tu na zdjeciu
http://allegro.pl/panel-sterowania-szyb ... 60414.html
a tu są tylko dwa
http://allegro.pl/mazda-626-panel-opusz ... 16250.html
w mojej mazdzie jest taka instalacja
Zdjęcia
z tego zo się zoriętowałem to będzię ta opcja z dwoma kostkami ale proszę o porade
jedna ma wejscie na trzy kostki
jak tu na zdjeciu

a tu są tylko dwa

w mojej mazdzie jest taka instalacja
Zdjęcia
z tego zo się zoriętowałem to będzię ta opcja z dwoma kostkami ale proszę o porade
raczej nie jest to podświetlone ok mam przed liftem na dwie kostki najgorsze jest to że widzę róznice w kostkach musze zmieniac znowu instalacje na szersza kostkę ponieważ tą co mam jest chudsza
Edit: siegu
już doszedłem muszę wymienić pod panel przewody ponieważ te co mam są tylko na przód a na tył potrzebna jest z większą ilością przewodów i kostka jest też mniejsza
mam inne pytanie czy elektryczne szyby będą mi działały jak podłącze tylko zasilanie pod kostkę bez przełącznika ponieważ nie chce żeby dzieci się nimi nie bawiły a sterować z przedniego panelu czy jest taka możliwość ?
Edit: siegu
już doszedłem muszę wymienić pod panel przewody ponieważ te co mam są tylko na przód a na tył potrzebna jest z większą ilością przewodów i kostka jest też mniejsza
mam inne pytanie czy elektryczne szyby będą mi działały jak podłącze tylko zasilanie pod kostkę bez przełącznika ponieważ nie chce żeby dzieci się nimi nie bawiły a sterować z przedniego panelu czy jest taka możliwość ?
A od czego jest blokowanie otwierania szyb na panelu?
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Informacja dla potomnych – jeżeli chcecie zamontować elektryczne szyby z tyłu sprawdźcie, czy wiązka doprowadzająca elektrykę do tylnych drzwi znajdująca się w słupku pomiędzy drzwiami ma odpowiednią ilość przewodów.
Jeżeli nie to trzeba ją wymienić – psikus jest taki, że jest to część wiązki rozprowadzonej po podłodze samochodu – zawiera one wtyczki nie tylko do tylnych drzwi, ale również między innymi przednich, bocznych poduszek w fotelach, hydraulicznych napinaczy pasów + jeszcze kilka innych
Jeżeli nie to trzeba ją wymienić – psikus jest taki, że jest to część wiązki rozprowadzonej po podłodze samochodu – zawiera one wtyczki nie tylko do tylnych drzwi, ale również między innymi przednich, bocznych poduszek w fotelach, hydraulicznych napinaczy pasów + jeszcze kilka innych
Strona 1 z 1