Nie działa podświetlenie stacyjki
Strona 1 z 1
Witam, zrobiłem sobie mały problem w Maździe, przez nieuwagę zrobiłem zwarcie w obwodzie żarówki podświetlenia stacyjki
. Cosik pyknęło i zrobiła się ciemność. Moje pytania są takie: Czy jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za podświetlenie? czy podświetlenie jest sterowane przez deskę rozdzielczą, jeśli tak gdzie tego szukać?
- Od: 11 lut 2009, 00:43
- Auto: 626 GW 2,0B+LPG 2000
Nie napisałeś, czy sprawdzałeś żarówkę, więc pozwoliłem sobie zapytać o to, nauczony doświadczeniem i czytaniem forum.
Miernik w dłoń i mierzyć bezpieczniki, wtedy zobaczysz, czy któryś z nich odpowiada za tę żarówkę.
Miernik w dłoń i mierzyć bezpieczniki, wtedy zobaczysz, czy któryś z nich odpowiada za tę żarówkę.
- Od: 14 kwi 2008, 19:17
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 '97 115 KM – była.
lucas83 napisał(a):Nie napisałeś, czy sprawdzałeś żarówkę, więc pozwoliłem sobie zapytać o to, nauczony doświadczeniem i czytaniem forum.
lucas83 dzięki za poradę, sprawdziłem rano cały zestaw w wewnątrz autka i w komorze. No chyba że przebiegłe japońce gdzieś jeszcze pochowały bezpieczniki, żeby urozmaicić użytkowanie Madzi. Wszystkie w porządku. Jak znajdę chwilę czasu to spróbuję podmienić zegary, może tam jest sterownie tą żaróweczką.
- Od: 11 lut 2009, 00:43
- Auto: 626 GW 2,0B+LPG 2000
Strona 1 z 1