Filtr do klimy manualnej
Strona 1 z 1
Gdzie się znajduję i co ile trzeba wymienić.Gość przy przęglądzie klimy zaproponował mi wymianę filtra podobno węglowego za 250 zł.Mówił ,że trzeba go wymieniać co 30 tys.Wydaję mi się trochę drogo i za często ta wymiana.Co o tym myślicie?.
- Od: 5 gru 2004, 12:30
- Auto: Mazda626 2.0 116KM 98r
JC B43002 w cenie ok. 70 zł (o ile pamiętam)
MAZDA GE6T61J6X ok. 130 zł
konieczność wymiany w polskich warunkach jest zdecydowanie częstsza niż wynika to z zaleceń Producenta...syf na drogach
węglowy filtr jest droższy z definicji, prócz pyłu potrafi zatrzymać związki aldehydowe (zapachy)
MAZDA GE6T61J6X ok. 130 zł
konieczność wymiany w polskich warunkach jest zdecydowanie częstsza niż wynika to z zaleceń Producenta...syf na drogach
węglowy filtr jest droższy z definicji, prócz pyłu potrafi zatrzymać związki aldehydowe (zapachy)
przepraszam, że się wtrącam, ale proszę zwrócić uwagę, że są DWA plastry!! jeden jest wsunięty do góry i przesunięty w kierunku silnika, drugi tylko wsunięty.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Ale ździercy. Za 250 zł można ze 3 razy wymienić filtr. Inaczej on się nazywa filtr kabinowy i kupisz go w każdym liczącym się sklepie z częściami. Ja płaciłem chyba 60zł. Jak wania dobrze kupić praparat do odgrzybiania klimy. Generalnie nawet zimą dobrze jest odpalić klimę raz na 2 tygodnie na 15 minut.
Teraz Mercedes C200 Kompresor 192 KM , 2,0 benzyna/LPG
Ale Mazdę uwielbiam nadal :)
Ale Mazdę uwielbiam nadal :)
- Od: 26 lip 2009, 17:18
- Auto: Honda Accord, 2,0 benzyna, 155KM, 2005
Strona 1 z 1