Lusterko zewnętrzne od anglika
Strona 1 z 1
Co trzeba wymienić w lusterki z anglika, aby pasowało do normalnej mazdy. Lakiernik wmontował mi lusterko z anglika, lusterko ma kiepski kąt widzenia. Pomyślałem sobie że może z dwóch da się złożyć jedno dobre. Moje stare lusterko ma sporo uszkodzeń ale może te mechanizmy ze srodka lusterka są inne, bo to mam akurat nie uszkodzone, w sumie to kabelek jest odcięty, ale może da się go wymienić z drugiego lusterka. Mazda 626 ditd kombi 1998 rok.
- Od: 7 sie 2006, 18:33
- Auto: Mazda 626 2.0 DiTD 1998r.kombi
Podejrzewam, że lusterko pasażera (u nas prawe u anglików lewe) w środkowym położeniu regulacji jest nachylone pod innym kątem dlatego brakuje ci regulacji. Rozbierz to i zobacz bo pewnie mocowanie mechanizmu jest inaczej wyprofilowane. Może uda ci się coś podłożyć pod śrubki żeby nieco przesunąć mechanizm. No chyba, że sam mechanizm jest tak wyprofilowany, że uda sie przełożyć ze starego lusterka. Coś napewno poskładasz.
- Od: 26 sie 2009, 08:22
- Auto: 626 GW 98` 2.0 HP
dzięki za zainteresowanie, Sęk w tym że aby się dostać do mechanizmów to muszę zdemontować szkło, a to jest dość trudne bo można je stłuc lub ukruszyć, wolę tego nie ruszać jak nie będę miał pewności co i jak.
Kolego Paweł1000, wiem że szukajka to zło ale czasami można w niej znaleźć wiele odpowiedzi
viewtopic.php?t=86630
W Twoim przypadku powinno być podobnie.
Pozdrawiam
viewtopic.php?t=86630
W Twoim przypadku powinno być podobnie.
Pozdrawiam
Sprawa ma się tak, zamiast drewnianych kołków lepiej nie stosować śrubokręta płaskiego, ja tak niestety zrobiłem i trochę narobiłem wgłębień. W sumie to nie wielki problem, bo bez kulek też działa, co prawda lusterko może się podczas szybkiej jazdy przymykać ale to się dopiero okaże z czasem. Narazie jestem zadowolony. Dziekuje wszystkim za pomoc.
Paweł1000 napisał(a):zamiast drewnianych kołków lepiej nie stosować śrubokręta płaskiego
Nie bez powodu "szpec" zastosował drewno
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Możesz dać jedną kulkę będzie łatwiej włożyć a też będzie trzymać.
Pozdrawiam
Strona 1 z 1