przez tomiq » 7 cze 2010, 00:30
Co do podpinania komputera w GW DiTD to dodam swoje 3 grosze. W mojej Mazdzie po lifcie z silnikiem 74 kW komputer chyba pochodzi z obcej cywilizacji. Żaden autoryzowany serwis na terenie Katowic mimo usilnych wielogodzinnych prób nie był stanie połączyć się z komputerem. Usterkę w końcu zdiagnozowałem sam (zwieranie pinów i liczenie błysków – usterka czujnika ABS tył lewy), natomiast spece z ASO podłączali różne typy komputerów i nic. Na koniec powiedzieli że w sumie oni od niedawna robią mazdy i tych starszych modeli nie bardzo, raczej nowe czyli 3,5,6 itp itd. Ponadto miałem problem z lewym zaciskiem (nie puszczał) też nie wiedzieli jak on działa.(problem mechaniczny ale dla ASO to czarna magia, tam pracują etatowi wymieniacze części nie mechanicy). Zregenerowałem oczywiście dzięki forum. Teraz czasami jeszcze migają kontrolki poduszek (mata pasażera) w zależności jak ktoś usiądzie. Co do tej maty zauważyłem że gdy pasażer nie opiera całych nóg na fotelu tylko tyłkiem się gnieździ wtedy najczęściej zaczyna migać, na razie wystarczy porządnie siedzisko sklepać i wraca do normy "jak narazie". Pozdrawiam