Jak wygląda demontaż tego ustrojstwa? Czy jest możliwość oddzielenia tej obudowy od części z zamkiem
widać dyndającą urwaną część
od drugiej strony
www.mazdaspeed.pl
rimanc napisał(a):Potrzebuję obudowy zamka (odlew) klapy bagażnika albo info czy da się to naprawić (zespawać).
Marekkk napisał(a):A ja mam pytanko czy przekładał ktoś już zamek z GF po liftingu do wersji przed?![]()
Pankuba napisał(a):Diagnoza: konieczna wymiana zamka
Może Pan powiedzieć, żę nie Nie są tacy fachowcy za jakich się uważają.Pankuba napisał(a):pojechałem do (podobno) niezłych fachowców
rimanc napisał(a):Pankuba napisał(a):Diagnoza: konieczna wymiana zamka
Sprawę załatwiłem POXIPOLEM. Trzyma jak by spawane było. Zamyka się, otwiera się...wszystko OK. Cała naprawa kosztowała mnie 10 PLN.
ozetec napisał(a):jakby ktoś znalazł taką wkładkę od sedana, proszę o sygnał,
aha, da się przełożyć samą obudowę wkładki żeby nie używać drugiego kluczyka?P niby jest pilot ale zawsze wiadomo..\
do rimanc:
masz sedana czy hatchbacka?
ja sedana.... a w hatchbacku wkladka ma mniejszą średnicę a co za tym idzie obudowa też.eh ble
Pankuba napisał(a):ozetec napisał(a):jakby ktoś znalazł taką wkładkę od sedana, proszę o sygnał,
aha, da się przełożyć samą obudowę wkładki żeby nie używać drugiego kluczyka?P niby jest pilot ale zawsze wiadomo..\
do rimanc:
masz sedana czy hatchbacka?
ja sedana.... a w hatchbacku wkladka ma mniejszą średnicę a co za tym idzie obudowa też.eh ble
Wkładki szukaj również na tych aukcjach allegro, gdzie sprzedają kompletne klapy tylne. Właśnie w ten sposób wreszcie dotarłem do zamka. Dzisiaj przyszła paczka ...
BTW: rimanc ma sedana
Tak jak pisałem, klejenie ma sens jako rozwiązanie tymczasowe. Od razu zacząłbym szukać zamka, bo szybkie znalezienie używki graniczy z cudem.
ozetec napisał(a):
chyba jednak kupiłeś od tej niebieskiej;–) za 80zł bo Pan wszystko wygadał:PPP
Pankuba napisał(a):ozetec napisał(a):
chyba jednak kupiłeś od tej niebieskiej;–) za 80zł bo Pan wszystko wygadał:PPP
Kupiłem, ale przy pisaniu wcześniejszego posta nie przyjrzałem mu się dokładnie. Zamek jest nadpęknięty ... dokładnie w newralgicznym punkcie. Nie jest nic wart i odsyłam do profesjonalnego sprzedawcyZabawa w kotka i myszkę trwa dalej
Jeśli chodzi o ten, ktory jest od nowości, to u mnie popsuł się trochę później ... Skleiłem poxipolem, zaraz potem poszła na to dodatkowa obejma i jakimś cudem wytrzymał półtora roku, teraz jest już jednak nie do odratowania.
sebastian223 napisał(a):DieselFan napisał(a):witam
ja mam problem z zamkiem bagażnika w mojej GF z 99 r. otóż nie trzyma on klapy mocno po zamknięciu
Nic prostszego.
Gdy otworzysz klape bagażnika, to spójrz w dół, w tym progu plastikowym znajduje się właśnie zamek który można wyregulować. Jest on przymocowany 2 śrubkami (8mm albo 9mm) nie pamiętam dokładnie. Wystarczy je poluzować i następnie zamek przesunąć o ok 2 mm w dół. Jesli stwierdzisz że nadal stuka to o kolejne 2 mm itd. Metodą prób i błędów. Nie powinno też za ciężko się zamykać. Zrób to dokładnie.
Mi operacja zajęła 6 minutale w aucie cisza jak makiem zasiał
P.S.
Często takie stuki dochodza w GF-kach z osłony tłumika końcowego (nad tłumikiem), także wcale nie musi stukać Ci klapa bagażnikaA osłonę (jeśli to ona stuka) wystarczy tylko leciutko odgiąć np śrubokrętem w odpowiednim mscu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6