Właściwie od momentu zakupu GFki mam problem z zalegającą wodą w bagażniku. Zbiera się z prawej jego części, dokładnie w "dołku" tam gdzie przymocowany jest lewarek. Swego czasu zasilikonowałem biały (plastikowy) odpowietrznik znajdujący się w tym "korytku".. nie pomogło. Robiłem już różne próby i z tego co udało mi się zaobserwować to woda prawdopodobnie dostaje się spod kół. Podczas mycia używam myjki wysokociśnieniowej i przy dokładnym wymyciu prawego tylnego zakola mam "bajorko" we wskazanym przeze mnie miejscu w bagażniku. Co jakiś czas tam zaglądam i za pomocą szmatki wycieram miejsce do sucha.
Blacha jest w stanie idealnym i nie chcę aby przez zalegającą wodę jej stan się pogorszył. Zaznaczam również, iż moje auto jest bezwypadkowe więc jakiekolwiek wady wynikające z niefachowej naprawy możemy odrzucić.
Chciałem zabezpieczyć cały bagażnik produktami Valvoline ale póki nie tego naprawię... nie mam takiej możliwości.
Czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem?
Jeśli tak to w jaki sposób można to naprawić?
Będę wdzięczny za wszelkie porady i sugestie
Pozdrawiam Michał.
W tym miejscu...

Dokładnie tak to wygląda... (widać pojawiający się rdzawy nalot)

P.S
Do modów... użyłem szukajki ale tego problemu na wyżej wskazanym aucie nie znalazłem więc pozwoliłem sobie założyć ten temat