Czy ktoś dorabiał sobie podświetlanie do przycisków sterowania szybami i lusterkami?
Z tego co przeglądam forum nie doszukałem się info, aby w GF były wersje z podświetlanymi tymi elementami.
Myślałem, żeby tam wstawić jakąś żaróweczke, bądź diode żeby w tych zagłebieniach była delikatna poświata zielona.
PS. Czy w 626 GF wersja Exclusive (Niemcy) były kontrolki otwartych drzwi/klapy bagażnika oraz nie zapiętych pasów.
pozdr.
Podświetlanie przycisków sterowania szybami i lusterek
Strona 1 z 1
No z tym podświetleniem japońce nie pomyśleli , w poprzednim aucie jakie miałem Bmw 320 to wszystkie przyciski były podświetlane super sprawa jak się jedzie nocą .Co do do dorobienia podświetlenia też nad tym myślałem , ale stwierdziłem że lipa będzie wyglądać , światło by musiało podświetlać znaczek , a tak z taką poświatą to i tak nie będzie nic widać.
- Od: 10 kwi 2008, 22:44
- Auto: Mazda 626 GXI 1999r GF FS 2.0
Powiem Wam lepszy numer – w xedosie (Series 1) czyli z początku produkcji są podświetlane przyciski od szyb, lusterek – tak jak mówcie, ale w Series 2 (powyżej 1995 roku bodajże) są dokładnie takie same przyciski, ale... już nie mają podświetlenia
Dlaczego tak to zrobili to nie mam zielonego pojęcia...

Dlaczego tak to zrobili to nie mam zielonego pojęcia...
f*ck
Mev napisał(a):Dlaczego tak to zrobili to nie mam zielonego pojęcia.
Cięcie kosztów?
U mnie brak podświetlenia mogę jeszcze zaakceptować
Pozdrawiam.
Riki napisał(a):Cięcie kosztów
8 żaróweczek (bo przyciski raczej są takie same) to załóżmy max $3 (pewnie w rzeczywistości kosztowało to znacznie mniej) przy wartości auta $xx.xxx to raczej niedużo
f*ck
Riki napisał{ale brak funkcji AUTO działającej w obie strony... juz nie moim zdaniem każda szyba od strony kierowcy powinna to posiadać.. niby detal a jakże wygodny (i bezpieczny)}
W mojej madzi 626 ditd 2001 auto działa w obie strony, moż liwe że masz coś uszkodzone
W mojej madzi 626 ditd 2001 auto działa w obie strony, moż liwe że masz coś uszkodzone
Madzia626DiTD110ps full opcja 2001 rok
- Od: 10 sty 2008, 17:36
- Auto: Mazda 626 DiTD 2001r 110 Ps
Madzia626DiTD110ps napisał(a): W mojej madzi 626 ditd 2001 auto działa w obie strony, moż liwe że masz coś uszkodzone
ze co ze sama szyba sie opuszcza i podnosi? ja mam tylko w dol i to zadne uszkodzenie tylko tak poprostu jest raczej

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
hermol napisał(a):PS. Czy w 626 GF wersja Exclusive (Niemcy) były kontrolki otwartych drzwi/klapy bagażnika oraz nie zapiętych pasów.
pozdr.
ja nie mam w swojej, tez excl. tyle ze 2001 rok, ale to byl tylko lifting;) niby glupi bajer a kontrolki brakuje
- Od: 19 mar 2006, 12:23
- Auto: 6GH
Sadek883 napisał(a):kontrolek otwartych drzwi i pasów też mi brakuje przyzwyczaiłem się do nich z poprzedniej wersji GE
W mojej GF też brakuje mi podświetlenia otwarcia drzwi, zapięcia pasów i podświetlenia w samych drzwiach żeby w nocy w kałuże nie wdepnąć

- Od: 24 paź 2008, 12:09
- Auto: mazda 626 GF 2.O benz. 2000`
Witam
Posiadam mazdę Xedos 6 2.0, 1993 rok. Czy ktoś z użytkowników bawił się w naprawę podświetlenia przycisków do otwierania szyb i ustawiania lusterek w drzwiach kierowcy w tym modelu ? W moim przypadku działa podświetlenie w drzwiach od pasażera natomiast od kierowcy nic się nie świeci. Nie znam się na elektronice dlatego proszę o rady jak to zrobić i co mi jest do takiej operacji potrzebne. Dzięki !
Pzdr.
Posiadam mazdę Xedos 6 2.0, 1993 rok. Czy ktoś z użytkowników bawił się w naprawę podświetlenia przycisków do otwierania szyb i ustawiania lusterek w drzwiach kierowcy w tym modelu ? W moim przypadku działa podświetlenie w drzwiach od pasażera natomiast od kierowcy nic się nie świeci. Nie znam się na elektronice dlatego proszę o rady jak to zrobić i co mi jest do takiej operacji potrzebne. Dzięki !
Pzdr.
- Od: 9 lip 2008, 18:57
Strona 1 z 1