Czujnik uderzeniowy przedni. Gdzie go szukać i ile kosztuje ?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez nrtp_krk » 17 lis 2008, 17:03

Na komputerze pokazuje błąd: czujnik uderzeniowy przedni – kontrolka od AIRBAGU miga : 4 długie 5 krótkich. W serwisie ASO Kraków w ogóle nie pokazało błędu, w serwisie Boscha podopięcie pod kompa pokazało właśnie ten błąd, ale oni nie wiedzieli nawet gdzie szukać tego czujnika !! Kazali z powrotem jechać do ASO, ale zanim tam pojadę chcialbym się was doradzić gdzie ten czujnik jest i ile kosztuje oraz czy na pewno ten błąd oznacza ten czujnik, bo ten koleś z boscha tłumaczył to chyba z niemieckiego i nie mam pewności czy dobrze odczytał. Ehh nie mam już siły na to, może ktoś pomoże ...

p.s. do moderatora: wiem, że jest już temat kody błędów AIRBAG, ale nie znalazlem nic o tym czujniku, więc proszę o wyrozumiałość.
Początkujący

Od: 3 lis 2008, 11:23

Postprzez MazDarek » 17 lis 2008, 17:29

Witam,
być może łatwiej będzie pomóc jak napiszesz do jakiego modelu auta.
Pozdrawiam,
Darek
Forumowicz

Od: 25 gru 2004, 15:35
Auto: DE ZJ

Postprzez nrtp_krk » 17 lis 2008, 17:32

Fatkycznie nie napisalem najwazniejszego :)

Samochod to : Mazda 626 2.0 DiTD (110 KM) z 2001r.
Początkujący

Od: 3 lis 2008, 11:23

Postprzez topik » 22 lis 2008, 18:36

nrtp_krk napisał(a):Na komputerze pokazuje błąd: czujnik uderzeniowy przedni – kontrolka od AIRBAGU miga : 4 długie 5 krótkich.

Witam!Czyli błąd 45- Passenger's seat pressure sensor.
Należy sprawdzić: Wiring, open circuit, seat pressure sensor, SRS control module.

Czujnik zderzeniowy znajduje się na podłużnicy, żeby się do niego dostać trzeba zdjąć zderzak.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Forumowicz

Od: 24 paź 2006, 15:41
Auto: Mazda 323F 2.0 TD (BJ) 1999r.