Uszkodzone łożysko. Czy stosować zamienniki?
Strona 1 z 1
Zmieniał ktoś już z Was łożysko w GH? Ja miałem następujące objawy: przy podjeżdżaniu do świateł i hamowaniu stuki i skrzypienie z okolic tylnego zawieszenia, czasem też przy cofaniu z wciśniętym hamulcem. Najpierw myślałem że to coś z zawiechą, ale u Jaksy powiedzieli mi że trzeba zacząć od łożyska. Zamówiłem cholerstwo w ASO, ale koszt tej zabawki to 1186 zł 
- Od: 21 kwi 2011, 21:52
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 147 KM
FSM Polski Fiat 126p 1983r.
damianko napisał(a):a nie ma jakiegoś zamiennika?
pytanie tylko czy zamienniki do GH są już wystarczającej jakości aby był sens je kupować i ze spokojem montować do naszych GH? ogólnie chłopaki mi odradzali i sam też nie mam przekonania, co innego gdybym jeździł golfem 3 lub 4
- Od: 21 kwi 2011, 21:52
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 147 KM
FSM Polski Fiat 126p 1983r.
hm... ja bym zaryzykowal...
http://www.ebay.co.uk/itm/MAZDA-6-1-8i- ... 46030e495e
zwlaszcza, ze za calosc zaplacimy 500zł...
http://www.ebay.co.uk/itm/MAZDA-6-1-8i- ... 46030e495e
zwlaszcza, ze za calosc zaplacimy 500zł...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
michal6272 napisał(a):Zmieniał ktoś już z Was łożysko w GH? Ja miałem następujące objawy: przy podjeżdżaniu do świateł i hamowaniu stuki i skrzypienie z okolic tylnego zawieszenia, czasem też przy cofaniu z wciśniętym hamulcem. Najpierw myślałem że to coś z zawiechą, ale u Jaksy powiedzieli mi że trzeba zacząć od łożyska. Zamówiłem cholerstwo w ASO, ale koszt tej zabawki to 1186 zł
Witam
mam dokladnie to samo od dwoch dni.Pierwszy raz uslyszalem jak cos delikatnie sie tlucze -lewy tyl-jakby klocek latal czy cos bylo urwane przejezdzajac po kostce.Na drugi dzien zaczelo juz pukac intensywniej,szczegolnie przy dojezdzaniu do swiatel.wcisniecie hamulca nic nie zmienia,przy wyzszych predkosciach mniej slyszalne,moze ze wzgledu na wiekszy halas.Zawiecha sprawdzona,takze obstawiam na lozysko,tyle ze nie sa to typowe objawy,szum,buczenie.
Michal6272 czy udalo Ci rozwiazac problem,czy faktycznie to bylo lozysko w Twoim przypadku ?
- Od: 6 mar 2012, 03:48
- Auto: M6 GH MZR-CD 2.0 Sport
Black bad\''/girl
Musisz podnieść samochód i zobaczyć, czy na kole nie ma luzu na boki/góra-dół. Potem Zdejmij koło i wyjmij klocki, żeby móc zakręcić piastą bez ich ocierania o tarczę hamulcową. Jeśli padło łożysko, to na pewno to wyczujesz. IMHO trochę dziwne, gdyby to łożysko pukało na wybojach, a na gładkim było niesłyszalne.
the right man in the wrong place...
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1