kkaczor, podawalem Ci juz namiar na te ASO. To autoart jaremko.
U mnie obiaw od razu zdiagnozowali gdy z tym do nich pojechalem – jasno mi powiedzieli ze moga dokonac regulacji na co sie zgodzilem, ale to nic nie pomoglo. Kolejnym krokiem byla wymiana przekladni na nowa ale tez z ta wada lub czekanie na jej poprawke. Wtedy jeszcze nie znali terminu kiedy bedzie dostepna, ale mieli informacje ze jest w trakcie prac.
Informacje ktora przekazuje jest informacja od delaera i oczywiscie nie moge reczyc w 100%, zobaczymy. Jak na razie czekam. Jezeli po okreslony terminie dalej bedzie posucha to wtedy zaczne na to reagowac.
U mnie w aucie maja wymienic kolumne kierwonicza ze wzgeldu na ten wielowpust (o tym juz pisalem) – z tego co wiem to wlasnie poprawiaja. Z tego co napisales kkaczor ze zglosiles objaw jako stukajace zawieszenie to moze oni to inaczej zinterpretowali ? Bo to bardziej chodzi o uklad kierowniczy (szczegolnie w moim wypadku).
Dodotkowo to ze masz bezposredni kontakt z MMP to nic nie znaczy. Czesto bezposrednio kontaktujac sie z taka firma czlowiek jest bardziej zlewany niz u dealera, oczywiscie nie jest to reguła.
kkaczor, sporoj naprawde zadzonic do tego ASO i wypytac co i jak, nie zaszkodzi a moze pomoze

–
lopa