hej!
Może wy uratujecie, bo ja już się poddałam.
A więc od początku...
Przy jeździe z tydzień temu (temp – 15 [nie wiem już sama, czy to ma jakieś znaczenie]) zaczęła migać kontrola trakcji. Po chwili zapaliły się kolejno abs i dsc off.
Auto wpierw oddałam do znajomego mechanika poczyścił styki i tak dalej i się poddał. Ilość płynu hamulcowego zaraz przed max. Potem auto tydzień u innego magika i jego elektryk posprawdzał wiązki, bezpieczniki, masy itp. Wymieniony został też akumulator.
Auto podłączane pod różne komputery, jednak albo komp go nie wykrywa bądź tak jak w przypadku forscana komputer nie widzi wszystkich modułów ( widzi tylko PCM i IC . Jedyny błąd to u0121 czyli błąd komunikacji z modułem. Została sprawdzona rezystencja, napięcie kabli CAN do BCM itd. Wymieniony czujnik stopu (nie działa też tempomat więc na szybko pierwsza myśl, że to). Odpinano każdy moduł, żeby sprawdzić czy po odłączeniu BCM bądź abs, ic komputer będzie widział inne moduły, ale nic to nie daje ... kontrolki jak świeciły tak dalej świecą a ja juz tracę cierpliwość i nikt nie wie co dalej