Mazda 6 2.2 wyciek oleju lewa strona
Strona 1 z 1
Witam posiadam Mazde od miesiaca i mam mokro po lewej stronie silnika sciagnalem oslone silnika pod samochodem ale po wyczyszczeniu nie potrafilem zlokalizowac wycieku zalaczam zdjecia na ktorych jest zaznaczone miejsca w ktorych jest mokro od gory nie moge zobaczyc zbytnio poniewaz jest zabudowane wytarem wszystko niestety po tygodniu nadal jest mokro na zdjeciach zaznaczylem gdzie widac mokro ale nie moge tego zlokalizowac moze ktos mial podobny przypadek
- Od: 7 paź 2008, 23:21
- Auto: mazda 6 2.2 gh
Ciężko ocenić skąd olej, ale jak dobrze rozczytuję zdjęcia to olej znajduje się nie tylko na dole, ale także trochę wyżej. Wskazane miejsca mogą wskazywać na zużycie uszczelniacza wału korbowego i rozchlapywanie oleju przez koło pasowe. Z tej strony przeciek mógł by być spowodowany jeszcze nieszczelnościami przy składaniu pokrywy rozrządu na silikon, ale tam gdzie widać szary silikon jak rozumiem jest czysto.
U mnie też sączy się olej z tej strony i jestem prawie pewny, że z połączenia bloku silnika i pokrywy rozrządu (niedokładnie położona warstwa silikonu).
Strona 1 z 1